Rusztikus fa padló ahogyan te szeretnéd

1995 óta gyártunk fa bútorokat, melyek stílusa 28 év alatt nagyon sokat változott. Kezdtük a klasszikus megjelenésűnél, folytattuk a modernnel majd végül pedig a rusztikus, bontott hatású felületeknél kötöttünk ki.

Innen jött tehát az ötlet, hogy ha már a bútorok, elsősorban asztalok megjelenését tudjuk bontott hatásúra készíteni, akkor biztosan egy burkolati elemen is megoldjuk.

Gyakorlatilag 7 éve kezdtünk el igazán jó felületeket gyártani, melyek könnyen takaríthatók és akár egy shabby chic stílusú otthonba is beilleszthetők.

Így került bele a HolzArt Manufactura portfóliójába a rusztikus fa padló, melynek felületét te határozhatod meg, hogy megállja a helyét otthonod enteriőrjében.

Pontosan milyen padló burkolatok közül választhatok?

Bármilyen cég natúr felületű fa padlóját tudjuk strukturálni és színezni, egyedi igények szerint. Lehet akár a BEFAG vagy éppen a WOODLAND által gyártott parketta. Mindkét cég minőségi alapanyagokkal dolgozik, hogy az otthonodba csak első osztályú fából készült termék kerüljön.

Milyen színű fa padlóban gondolkodhattok?

A Milesi cég termékeivel dolgozunk, azon belül is a vizes bázisú pácokat és egyéb színező anyagokat részesítjük előnybe, hogy véletlenül se legyen oldószeres felület az életteredben. Fedő felületnek is az oldószer mentes olaját használjuk, mert a két komponensű lakk nem feltétlen a környezet barátja, illetve felújításnál sem jó, ha egy oldószeres felületet csiszolunk.

Milyen stílusú fa padlót rendelhetek?

A felületeket már nagyon régóta készítünk falra és konyhapultra, valamint bútorokra. Sok éves tapasztalatunk van az egyszerűbb rusztikus vagy akár a shabby chic felületek gyártásával kapcsolatban.

A struktura lehet akár fűrészelt vagy gyalult, esetleg a kettő együtt is. Ezen kívül a bevállalós ügyfeleknek akár még apróbb szögnyomot is tudunk a felületbe ütni, hogy egy industrial enteriőrbe könnyedén beilleszthető legyen.

Mind festéssel, mint pedig a felületi struktúrával az egyedi igényeidhez igazítjuk, hogy stílusában pontosan illeszkedjen az elképzeléseidhez.

Szeretnéd, hogy egy belsőépítész tervei alapján dolgozzunk?

Természetesen az is megoldható, hiszen munkáink 90 %-át ilyen tervek alapján készítjük. Ajánlani is tudunk neked, aki pontosan ismeri a termékeinket, de ha már van terveződ, akkor neki is szívesen bemutatjuk a termékeinkben, parkettáinkban rejlő lehetőségeket.

Keresd Filoménát a FILOCONCEPT instagram oldalon, hogy biztosan a hozzád legjobban passzoló enteriőr kerüljön otthonod falai közé, akár a mi rusztikus fa padlóink segítségével.

Keresheted a HolzArt csapatát is, ha már vannak elképzelt színek és struktúrák. Telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy ajánlatot is kérhetsz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre írt leveledben.

Első rusztikus, bontott hatású fa padlónk

Régóta tervben volt, hogy elkezdünk rusztikus, fa padlót gyártani, de valahogy sosem jutott rá idő. A 2022-es év döbbentett rá minket, hogy igen is szükség van ilyen jellegű, strukturált felületű, tölgyfa padlók gyártására.

Miért gondoljuk így?

Sajnos a legtöbb gyártó kizárólag automatizált gépi kimunkálást és festést alkalmaz, mivel az a gyors és költséghatékony megoldás. Bele sem gondolnak abba, hogy képzett szakembereket alkalmazva, kézzel készítsenek egyedi, akár strukturált, antikolt festésű felületeket.

Ennek kapcsán és a sok-sok év alatt megszerzett tapasztalat a rusztikus felületek gyártásában hozta a felismerést, hogy még nincsen saját gyártású, tölgy –kőris vagy egyéb más fafajból készített padló burkolatunk.

Gondoljunk csak bele! Egy ilyen kreatív csapat, mint a HolzArt Manufactura, aki az országban egyedülálló módon állít elő rusztikus fa felületeket még nincs a portfóliójában fa parketta? :) Még csak bele gondolni is szörnyű, mivel az eddig a piacon lévő termékek nagy része csak egy bizonyos fokozatig rusztikusak.

Mert a gyártók kizárólag automatizált rendszerekkel, gépekkel dolgoznak és kizárják az emberi kreativitást, az esetleges hozzáértés lehetőségét. Mivel eddig még egyik forgalmazó palettájában sem találtam olyan terméket, amin kicsit is látszik, hogy az emberi kreativitás szülötte, ezért mi elkezdtük.

Természetesen a parketta gyártásnak is vannak buktatói, de minden bizonnyal idővel minden trükköt, fortélyt megismerünk és kialakul a HolzArt Manufactura tökéletes, standard portfóliója.

Annyi biztos, hogy az egyedi felületekben szeretnénk megmutatni, hogy bármi lehetséges.

Keressétek egyedi felületű, többnyire rusztikus struktúrájú, fa padlóinkat, hogy megalkothassátok álmaitok otthonát, ahová jó hazamenni.

Telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudtok ajánlatot kérni.

konyhakiállítás 2023 – készülnek rusztikus, fából készült konyhapult minták

1995 óta foglalkozunk konyhabútor gyártással, de nagyjából 7 éve kezdtünk el rusztikus, fából készült konyhapultokat gyártani. Ennek csupán az az oka, hogy régebben nem voltak olyan felületkezelő anyagok, mint manapság. A fa elég kényes anyag és nem bírja tartósan a vizet, mint egy kő vagy korián anyag, de sokkal-sokkal tartósabb, a pozdorjából készült munkalapnál.

Továbbá nem utolsó szempont, hogy a fa környezetbarát és újrahasznosítható, ellentétben a többi anyaggal szemben. Nem kell hozzá oldószeres ragasztó és a feldolgozása is sokkal egyszerűbb, mint mondjuk a pozdorjának.

Sokkal több érv szólhat a tömör fa munkalap mellett, ami alapján biztosan ezt választhatjuk és nem a kevésbé tartós megoldásokat, ami ugyan rövid távon olcsóbb.

Nem utolsó szempont még, hogy egy fa munkapult szinte élethosszig tart, ha megfelelő felületkezelő anyaggal kezeljük és a rusztikus struktúrájú könnyedén javítható, ha esetleg megsérül.

Hosszú távon tehát a legjobb választás a rusztikus fa munkapult.

Érkeznek legújabb, tömör fából készült étkezőasztalaink

Még keresed otthonodba a legjobban passzoló, fából készült étkezőasztalt? A BútorKovácsnál biztosan megtalálod az igazit, amit tökéletesen beleillik az általad vagy a belsőépítészed által megálmodott enteriőrbe.

Bármilyen formájú, színű és méretű asztalt választhatsz, mivel az egyedi igényeidre tudjuk szabni. Tőlünk lehet rusztikus vagy provence, esetleg shabby chic vagy éppen minimalista.

Szeretnél több féle fafajból válogatni? Azt is megoldjuk neked. Elsősorban fenyő és tölgy fafajokkal dolgozunk, de gond nélkül megoldjuk a kőris, vörösfenyő, nyírfa vagy éppen valamilyen egzotikus alapanyag beszerzését is.