HolzArt RUSTIC-EA32Dbrown rusztikus, bontott hatású födémgerenda

HolzArt RUSTIC-EA32Dbrown rusztikus, bontott hatású födémgerenda


Sokak számára már régóta ismert a poliuretán, azaz a hungarocel anyagból készült, rusztikus födémgerenda. Elsősorban mennyezetre vagy speciális esetekben oszlopok takarására is használják.
Ennek kapcsán fejlesztettük ki a saját gyártású, lucfenyőből készült, belül üreges, rusztikus mennyezet vagy közismertebb nevén födémgerendánkat.
Az állgerenda, több funkciót is betölthet, hiszen egyedi méretben is készítjük, de van 5 féle színben, standard méretű, kész rusztikus gerendánk, melyeket elsősorban mennyezetre szerelnek fel. Standard mérető födémgerendáink, 19x17, 13x19, 12x12, 6x9 cm külmérettel bírnak. Az első szám, mindig a magasságot, a második pedig a gerenda szélességét jelentik.

Rusztikus födémgerenda és mennyezetburkolat a gyártótól

A HolzArt és a BútorKovács bemutatja legújabb fából készült termékeit a rusztikus falburkolatot és az antik, bontott hatású, fa födémgerendát. Mintegy 4-5 év alatt sikerült tökéletesre fejleszteni, mind struktúrában, mind pedig felületkezelésben, hogy a leghihetőbb módon hasonlítsanak egy igazi "parasztfődémhez" vagy egy bontásból származó gerendához. Számos felületi roncsolással és a fa különböző felületkezelési technikáival sikerült egy teljesen sima, jól takarítható felületet kialakítani, melyet színben és méretben is az egyedi igényekhez igazítunk.

Manapság nagyon népszerűek a vidéki stílusú enteriőrök, melyekhez egy igazi rusztikus födémgerendás mennyezet tartozik. A legtöbb esetben bontott, öreg deszka anyagot használnak a fából készült födém kialakításához. Azonban a legújabb termékünk lehetővé teszi, hogy ne kelljen felkutatni ezeket az antik, sok esetben korhadt anyagokat, melyeknek a rögzítése, illetve a felületkezelése is nagy feladat egy profi szakember számára.

Ilyen és ehhez hasonló problémákba ütközve kezdtünk bele a rusztikus falburkolat gyártásba, melyet a födémgerenda követett. Ennek köszönhetően már bármilyen színárnyalatot, felületi struktúrát és egyedi méretű gerendát tudunk gyártani. Ezáltal tökéletesen igazodunk a már elkészült vagy az éppen készülő enteriőr kialakításához.

Hogyan tudsz tőlünk rusztikus falburkolatot és födémgerendát rendelni? Vedd fel velünk a kapcsolatot a lentebb látható űrlap segítségével vagy küldj nekünk e-mailt, esetleg hívj minket telefonon, hogy minél gyorsabban el tudjuk kezdeni az egyeztetést. Ezután megbeszéljük a gerenda lehetséges színét, felületi struktúráját és a méreteit.

Antik hatású, rusztikus falburkolat a gyártótól

Egyre népszerűbbek manapság a rusztikus bútorok, illetve a burkolati elemek, melyekkel az oldalfalat, mennyezetet és akár a padlót is burkolhatjuk. Gyakorlatilag minden trendkövető enteriőrbe megállná a helyét, ahol egy kicsit is követik az éppen aktuális stílusirányzatokat.

A látványt és a funkcionalitást is szem előtt tartva akár még a konyhapult vagy éppen az étkezőasztal felülete is készülhet antikolt kivitelben.

Sokak azonban ezekről a rusztikus felületekről úgy gondolják, hogy nehezen takaríthatóak és durva a tapintásuk. A BútorKovács és a HOLZart csapata a sok éves tapasztalatának és a megfelelő antikolási technikáknak köszönhetően, kizárólag sima, könnyen takarítható felületeket készít. Nem szeretjük itt sem a fél megoldásokat.

Térjünk vissza a rusztikus falburkolatokra. Mit kell tudni róluk? Hogyan készül? Milyen színben kapható? Mekkora méretben készül?

Rusztikus mennyezetburkolat a gyártótól

Egyre látványosabb megoldások születnek a vidéki stílusú, rusztikusan berendezett enteriőrök világában. Értjük ez alatt a bútorokat, padló burkolatot és a fal vagy mennyezetburkolat megjelenését, stílusjegyeit.

2017-ben készült el az egyik leglátványosabb rusztikus stílusú enteriőrünk, melyet Ausztriában kiviteleztünk. Itt készítettünk először rusztikus mennyezetburkolatot és bontott gerenda stílusú födémgerendát.

Fontos volt a megrendelőnek, hogy egy igazi, otthonos, vidéki stílusú szobába léphessen be, még annak ellenére is, hogy a bútorok valójában minimál stílusúak. Így első hallásra nagyon nehéz elképzelni is, hogy egy minimalista bútorokkal berendezett szoba, hogyan is lesz rusztikus, vidéki stílusú. Sokat törtük a fejünket, de a födémburkolat mintájának készítése közben jött az ötlet, hogy próbáljuk meg valamilyen módon kiemelni a mennyezet burkolatát. Egy enteriőrben tárgyakat kiemelni pedig nagyon egyszerű, mivel a színekkel kell csak egy picit játszani.