Egy 25 négyzetméteres garzonlakás konyhája

Egy 25 négyzetméteres garzonlakás konyhája

Manapság sokan belefutnak egy garzonlakás berendezésénél a zsúfolt és eklektikus megoldásokba, melyek összenyomják és praktikátlanná teszik a helységeket. Egy kicsi garzonlakásnál a konyha a legfontosabb helység, melyet szakszerű és praktikus érdemes berendezni. Persze a többi helység enteriőrjének a kialakítása is fontos, de mivel a konyhában tartózkodunk a legtöbbet, ezért az élvezhet kiemelt figyelmet.

A konyha enteriőrjének a kialakításánál több opciót is számításba vehetünk.


Amennyiben egy komplett lakásfelújítást végzünk, akkor érdemes lehet a helység méretét és elrendezését is átgondolni, mert akkor talán a falak kibontásával, áthelyezésével nyerhetünk némi teret. Itt fontos, hogy ebben az esetben már egy képzett belsőépítészt, jelen esetben Szász Csabát és a BútorKovács-ot is érdemes lehet belevonni a tervezésbe. A sok kivitelezési munkának köszönhetően a tapasztalatok alapján egy képzett lakberendező és egy asztalos „csodákat” tud művelni egy helységgel. Persze szem előtt tartva a praktikumot és a dizájnt, illetve az élhetőséget.
A másik lehetőség, amikor nem szeretnénk semmit sem bontani, vakolni, odébb tenni. Ilyenkor is fontos, hogy egy szakember segítségét kérjük, mert a gyakorlatban ö tudja, hogy milyen lehetőségek valósíthatóak meg a konyhabútorral, illetve az étkezőasztal kapcsolatban. Fontos az elhelyezés, a forma és persze az egyéb lehetőségek, mint a kihúzhatóság, összecsukhatóság és így tovább.
Jelen esetben Szász Csaba látványtervén egy hidegburkolást, festést és az egyedi konyhabútor gyártását kell kivitelezni. A burkolást és a festést kizárólag csak a dizájn befolyásolja, mivel ott nem kell a praktikus oldaláról megragadni a megoldásokat. Persze fontos a csempe és a járólap felületi struktúrája és, hogy mosható legyen a festett fal is, de mégis inkább a konyhabútor elrendezése kapja a kiemelt figyelmet.


A konyhabútor kialakításánál az összhatás és a praktikum a legfontosabb, ezért az igények felmérése után a színek átbeszélése a következő. Kicsi garzonoknál célszerű világos színeket és a pasztellt, illetve a fa mintázatokat keverni. A 3d látványterven is Szász Csabi kollégánk a magas fényű szürkét keverte egy fényes fehérrel, illetve a konyhabútor fali paneljához pedig egy rusztikus, fa mintázatú dekor lemezt használt. Tökéletes kombináció, mind színben, mind pedig a takaríthatóság szempontjából és persze nem elhanyagolható, hogy látszólag igen tágas lett az enteriőr.


A konyhában helyet kapott még egy reggeliző pult is, melyet, akár le is csukhatunk, de ezen kívül számos megoldás kínálkozik a konyhabútorból kihúzható asztalfelületek területén is. Erről egy következő cikkünkben írunk részletesen.


Addig is a konyhabútor belső elrendezésével kapcsolatban hamarosan jelentkezünk!


A kivitelezéssel és a bútorokkal kapcsolatban érdeklődhet a BútorKovács-nál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


Lakberendezéssel és 3d látványtervezéssel kapcsolatban pedig SZÁSZ CSABA kollégánkat keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.