Egy csodaszép kék antik ruhásszekrény két fiókkal

Egy csodaszép kék antik ruhásszekrény két fiókkal

Egy igazi gyöngyszem, még az antik szekrények köreiben is. Persze az antik szó leginkább a korára és a felületére vonatkozik, hiszen nem éppen egy műtárgy.
Maga a fából készült szerkezet komoly keresztmetszeti méretekkel bír, hiszen anno nem spórolták ki a faanyagot semmilyen szerkezetből sem. Ez tökéletesen látszik a középfelnyíló ajtók és a párkánylécek vastagságán, jobban mondva robosztus megoldásain. Asztalos szemmel vizsgálva még, akár egy beltéri fa ajtóval is felvenné a versenyt, mivel majdnem 5 cm vastag a kávaszerkezet.
A szekrény egy igazi klasszikus darab, már csak abból a szempontból is, hogy a két alsó fiók már nem feltétlen a mostani divatot tükrözi. Viszont egy Provence-i, vagy akár egy Country stílusú konyhában vagy akár egy nagyobb méretekkel bíró fürdőszobában is megállja a helyét.


Biztos sokaknak megdobogtatja a szívét, hiszen a kék szín, az antikolt külső, valamint a nyugalmat árasztó hangulata nem egészen mindennapi látvány. A szekrény váza tökéletesen megfelel a bútoriparban használatos ódon szekrények gyártási eljárásának, mivel anyagot nem spórolva készült az összes fából készült alkatrész. Itt jöhet többeknek a kérdés, hogy manapság miért nem így készülnek a bútorok? Erre egy bútorgyártó vagy éppen egy asztalos is könnyedén választ tudna adni, mivel komoly gyakorlati tapasztalatot és asztalosipari tudást igényel. Illetve nem utolsó sorban szinte kihalt ez a korosztály, aki egy ilyen egyedi szekrényt könnyedén el tud készíteni.
Persze azért akad még néhány olyan cég, akinek megvan a megfelelő tudása és a megfelelő technológiája, de mivel a festés és az antikolás egy igen modern eljárás, így még szűkebbre húzható a lista.


A BútorKovács, sok éves tapasztalatának és az antikolt, Provence-i, illetve az egyéb más fából készült bútor gyártásában szerzett tapasztalatával készít, hasonlóan patinás szekrényeket, melyek a régmúlt korait idézik.
Ajánljuk tehát magunkat a BútorKovácsot, aki egyedi igények szerint, bármilyen színben elkészíti megálmodott szekrényét, legyen az akár egy antikolt szerkezet.


(forrás: a fából készült, antikolt, Provence-i szekrények gyártója - BútorKovács)


(kép: Pinterest.com)