Egy furnéros fiókos komód a múlt századból

Egy furnéros fiókos komód a múlt századból

Egyre csak kutatjuk a szebbnél szebb bútorokat, mely a régmúlt igazán minőségi és látványos bútorgyártási technológiáit mutatja be az elkészült szerkezeteken. A képen látható bükk furnéros komód vagy éppen tv állvány, döntse el mindenki, hogy mire használná, egy igazán letisztult bútordarab látszatát kelti. Ugyan a furnérozott bútorok nagyon komoly felületkezelést igényelnek, hogy tartósak és strapabíró felületet kaphassanak.
Kifinomult ízlésre vall, hiszen nem mindennapi asztalosipari megoldásokat rejt. Maga a doboz, azaz bútor gyártók közti szaknyelven a korpusz, mint már említettük furnéros. Az ajtók melyek balra és jobbra eltolhatóak hasonlóan az oldalakhoz szintén furnéros bútorlapból készültek. Ugyan a 900-as években nem pozdorja lapokat használtak, hiszen nem volt még hozzá technológia, ezért teljes mértékben kézzel készültek.


Nem beszéltünk még a fiókokról melyek a régen használt, fecskefark fogazással készültek és egy igazi klasszikus asztalosipari megoldás.


Tudomásunk szerint az alábbi szerkezet anno óriási sláger volt hiszen emlékezzünk csak vissza melyik háztartás nappalijában nem találkoztunk ezzel a Bauhaus jellegű, fiókos, furnérozott komóddal.


Manapság már csak a kifinomultabb ízlésvilággal rendelkezők büszkélkedhetnek egy ilyen bútordarabbal. Továbbá azok, akik hozzájutottak egy felújított darabhoz vagy találtak egy olyan bútorgyártó céget, aki képes legyártani egy ilyen szerkezetet.
Mi a BútorKovács ajánljuk magunkat, hiszen már számos hasonló szerkezet elkészítése áll a hátunk mögött, sőt egy komplett ügyvégi irodát is berendeztünk már Bauhaus stílusú bútorokkal.


(forrás: a Bauhaus stílusú, fából készült komódok gyártója - BútorKovács)


(kép: Pinterest)