A nyugalom szigetén az asztalok asztala inspiráció

A nyugalom szigetén az asztalok asztala inspiráció

Az inspiráció fő témája az étkezőasztal, valamint a hozzá tartozó fából készült, antikolt festésű pad és a kékes-fehér rattan székek. Mindezen bútordarabokat a legtöbb esetben a dizájnerek megpróbálják örökségekből vagy "lomokból" összeszedni és felújítani, ami ugyan olcsóbb, de nem feltétlenül olyan tartós, mintha egy asztalos készítette volna új alapanyagokból.

Új alapanyagokból? Hogyan?A mai, illetve a régmúltban használt technológiáknak és a kreatív bútorgyártó cégeknek köszönhetően már gyakorlatilag bármilyen felületű bútort le lehet gyártatni. Persze ehhez meg kell találni a megfelelő céget, aki ezt legyártja a megrendelőnek, lakberendezőnek.

Illetve az sem egy utolsó szempont, hogy a régi kiselejtezett anyagokban mindenféle bogarak, illetve a legtöbb esetben szú található. Persze a többségüket egy vegyszeres, gázos technológiával elpusztíthatják, de ki szeretne egy vegyszerezett, ám de mutatós, antikolt étkezőasztalról egy jót vacsorázni.Az inspiráción is, ha nem csal a szemünk, akkor egy újonnan készített asztalt láthatunk, amit antikoltak, koptattak, tehát néhány felületroncsolási technológiával "estek neki".

Végül pedig az alapanyag fajtáját tekintve a legtöbb esetben, ha megkérdezünk egy asztalost, aki foglalkozik antikolt bútorok gyártásával, akkor ők elsősorban a keményebb fafajtákat javasolják. Ilyen például a vörösfenyő, tölgy, kőris és a bükk.


Természetesen van még néhány egzotikus fafaj is, amiből készülhet ilyen stílusú étkezőasztal, de azok elég borsos áron kaphatóak.

Amennyiben megtetszett önnek ez a nyugodt, meghitt hangulatot idéző étkező inspiráció vagy csak az antikolt étkezőasztal a paddal és a székekkel, akkor keresse meg lakberendezőjét és az asztalosát!( forrás: tömör fából készült antikolt étkezőasztalok webáruháza - ButorKovacs.hu )