Egyedi, világos és könnyed kis nappali enteriőr

Egyedi, világos és könnyed kis nappali enteriőr

Szász Csaba lakberendező kollégánk tervei alapján, az előzőekben bemutatott amerikai konyhás, étkezős kis lakás, nappali részének a bútorait mutatjuk be. Azaz jobban mondva azok szerkezetének a felépítését és az egyéb praktikus és kényelmi megoldásokat vizsgáljuk asztalos, jobban mondva a bútor gyártó szemével.


A nappali bútorzata, így első ránézésre nem túlságosan bonyolult, hanem inkább a letisztult és a könnyed formavilágot sugározza, amely nem igényel komolyabb gyártástechnológiát. A bútorok korpusza, mivel javarészt bútorlapból készült, jobban mondva lakberendező kollégánk a látványterven annak szánta, ezért nem kell a felületkezelésért és a fával kapcsolatos összes munkálatot kifizetni a bútorgyártónak, a BútorKovácsnak. Ennek köszönhetően egy sokkal kedvezőbb árfekvésű nappali bútorzatot valósíthatunk meg, megfizethető áron.
A szilva színű bútorlap korpusz és a matt, jégfehér bútorlap front egy igen látványos és tetszetős megoldás, hiszen nagyon divatosak manapság a kontrasztos megoldások. Mind formailag, mind pedig a színek szempontjából is.
Csaba, az enteriőr megalkotója is követi az éppen aktuális trendeket és egyeztetve a gyártóval, próbálja a lehető legkedvezőbb és egyben a leglátványosabb megoldásokat megalkotni. Ennél a nappali enteriőrnél is kialakított 3 db felső tároló dobozt, melynek ajtai felfelé nyílnak, hogy minél praktikusabban lehessen belepakolni. Ehhez többféle vasalt is létezik, amely lehet egyszerűbb és egyben olcsóbb árfekvésű is, de vannak már a Blum és a Haffele cégnek egészen extrém nyithatóságú megoldásai is. Ezek lehetnek fogantyúval működőek, de létezik olyan is, amely a front megnyomását követően kilökődik és visszacsukáskor csillapítottan, lassan záródik, becsapódás nélkül.
A nappali bútor további elemei a tv alatti fiókos szekrény, melyben 2 db fiók kapott helyet és oldalt egy lebegő polc, amely egy vastagított kivitel. Fiókos tv állványt lábak nélkül a falon kapott helyett, így biztosítva a könnyed, légies látványt. Maga a bútor szintén egy egyszerű megoldás, hiszen ez is szilva korpusszal és egy jégfehér bútorlap fronttal készült. Viszont a fióknál többféle megoldást is megvalósíthatunk a BútorKovács segítéségével, hiszen létezik már „push open” fiókrendszer, melyet a fiókel benyomásával tudunk működtetni és kilöki a fiókot a mechanika. Ez árban ugyan drágább megoldás, mint egy egyszerűbb fém fiókoldal, de ha a design megköveteli és nem helyezhetünk el fogantyút a fiókra, akkor ez az egyetlen megoldás.
Tehát számos megoldás létezik, mind a bútor külső megjelenését tekintve, mind pedig a belső technikai megoldást nézve. Lakberendezőnk által készített 3d látványterven egy kedvezőbb árfekvésű, nappali bútor szerkezeti megoldásait taglaltuk, melyre a BútorKovács-tól kérhet ajánlatot, egyedi méretek alapján. Amennyiben elküldi a fal szélességi és magassági méreteit, akkor mi már gond nélkül ki tudjuk számolni nappali bútorának árát.

 


A kivitelezéssel és a bútorokkal kapcsolatban érdeklődhet a BútorKovács-nál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Lakberendezéssel és 3d látványtervezéssel kapcsolatban pedig SZÁSZ CSABA kollégánkat keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.