Klasszikus Provence stílusú ágykeret fehér színben a BútorKovácstól

Klasszikus Provence stílusú ágykeret fehér színben a BútorKovácstól

Klasszikus Provence stílusú ágykeret fehér színben. Egy igazi klasszikus forma, amely meghódította anno a világot. Visszafogott, elegáns és egy igazi kincs lehet a hálószobában, ha a megfelelő környezetbe illesztjük.
Semmi csicsa, csak egy kis könnyed elegancia, amely a Provence stílus, klasszikus irányzatának az egyik legnagyobb találmánya.

 Az ágykeret váza fából és a betétek, valamint a díszítő elemek egy speciális anyagból készülnek, amely nem reped és mérettartó is.

Hogyan készül?


Az alkatrészek gyalulása és méretre vágása után páros tiplizővel „esünk neki” az alkatrészeknek és ezután az elkészült furatok segítségével összeállítjuk az ágyat. Miután az alapforma megvan, jöhet a díszítés, amely egy igen időigényes munka. Nem beszélve a mértani pontossággal megtervezett és levágott alkatrészek precíz összeillesztéséről.
Miután elkészült a natúr szerkezet, jöhet a festés. Ezt a legtöbb esetben kézzel végezzük, hiszen a Chalk Paint festékeket csakis kézzel lehet a felületre vinni. Így kerül az ágykeret felületére egy kis „élet”, azaz nem lesz egy élettelen, homogén felület.


Mikor elkészült az első réteg festés, megvárjuk míg megszárad és utána becsiszoljuk. Csiszolás után jöhet a következő réteg, majd szintén a csiszolás. Viszont itt már az éleket, illetve ízlés szerint a koptatott részeket is átcsiszolhatjuk. Ekkor kapja meg az ágykeret a patinás, koptatott felületet, melyet utána waxxal vagy matt lakkal „rögzítünk”. Persze igény szerint a koptatás kimaradhat a gyártástechnológiából.


Festés elkészültével, a száradási időszakban elkészült az ágydeszka és a 180x200-as vagy éppen a 160x200-as méretnél már középső tartógerendát is készítünk, amely stabillá és elnyűhetetlenné teszi ezt a csodálatos Provence ágykeretet.


Rendeléssel kapcsolatban érdeklődjön a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36 30 504 9261-es telefonszámon.