Provance azaz rusztikus, vidéki stílusú bútorok

Provence azaz rusztikus, vidéki stílusú bútorok

A Provence stílusú bútorok a már kialakult szokásjog által igényelt bútorokat a funkciójukon felül és a gótikus stílusból megmaradt díszítő elemek és technikák mellett számos népcsoport körében vált elterjedté. A későbbiekben vált a vidéki előkelőségek között is népszerűvé a vagyonnal való általános kérkedés miatt.A mindennapi feladatukon felül lett az anyagi jólétet tudató eszköz például az ágy ( státuszszimbólum ), mivel napközben is ebben fekve fogadták látogatóikat a tehetősek. Eleddig a fekvőalkalmatosság díszítése, és a vele egy egységet képező láda is, kimerült az elegáns, kecses, növényi ornametikát és az eredeti francia gótikát idéző Rayonnant és Flamboyant jellegű mérművekben. 

Most ezek is megtekinthetővé váltak a többi polgár számára is, nem képezték tovább a tulajdonos intim szférájának szerves részét, így látványossá kellett tenni, hogy alátámassza használója gazdagságban tobzódó hírnevét.A Provence stílusra, főleg az átmeneti reneszánsz idején, nagy hatást tett a nehézkes német, és a szinte túlcizellált olasz stílus.Előtte, és ez a Provence igazi gyökere, nem vitték túlzásba a belsőépítészeti elemek és bútorok esztétikus megjelenését, természetes, rusztikus eszközök voltak ezek.

A ' felső tízezret ' , arisztokratákat lehetőségeikhez mérten mindenben követő kispolgárok esetében ez gyakran saját kezű faragásban merült ki. Mégis ez az egyszerű, néha kissé durva, esetlen bútorok esetében nem vall hivalkodásra, csak a valahová tartozás szándékát, vágyaikat tükrözte, és napjaink francia nyelvterületre költöző, nemzetközi hírnevű filmszínészei, sztárszakácsai és azok, akik kicsit is tájékozottak a vidéki élet múltjában, az úgymond névtelen darabokért horribilis összegeket szurkolnak le.

Méltó befejezése egy kissé elhibázott célnak.Manapság is, de igazából a 2010-es évektől kezdtek megjelenni a Provence bútorok, hiszen mind a hálószobát, étkezőt és gyakorlatilag a lakás minden pontját berendezhetjük ezekkel a kellő eleganciát, kifinomultságot és elsősorban a nyugalmat árasztó bútordarabokkal.

Elsősorban webáruházakban találhatunk ilyen stílusirányzatú bútorokat, de elvétve találhatunk néhány céget is, mint pl. a BútorKovács is, aki Provence étkezőasztalokat, komódokat, komplett konyhabútorokat, bortartókat és számos más antikolt stílusú bútordarabokat is gyárt egyedi, illetve széria kivitelben is, melyeket a webáruházunkban megtalálhatnak.Amennyiben megtetszett önnek a Provence avagy a vidéki, antikolt stílus és egyedi készítésű bútorokat vásárolna, akkor hívja közvetlen a gyártótót és kérje INGYENES ajánlatunkat, illetve nézzen körül bútor webáruházunkban!