Tömör fából készült bútorok a gyártótól, akár egyedi méretben

Tömör fából készült bútorok a gyártótól, akár egyedi méretben

A tömörfa bútorok és egyéb berendezési tárgyak egyre fajsúlyosabb szereplőkké váltak a lakberendezés berkein belül a közelmúlt vezető trendjeit alapul véve. 

Ennek oka a vásárlók igényeinek kiszélesedése: ma már nem és kizárólag csak az a cél, hogy a választott bútor maradéktalanul illeszkedjen a kívánt stílus alapvető vonásaihoz, valamint a lehető legnagyobb kényelem és könnyű használhatóság, hanem a környezettel harmonizáló, azt nem túlterhelő előállítási mód, az ellenőrzött forrásból származó alapanyag és az időtálló tartósság.

Ez vonatkozik a hagyományosan alkalmazott és általában tömör fából megalkotott bútordarabokra ugyanúgy, mint a már modern elvárásnak tekinthető egyéb kiegészítőkre is.

A sor mára már felettébb hosszú a folyamatosan bővülő kínálat miatt: fürdőszoba bútorok, komódok, asztalok, ágyak, szekrények, TV állványok, székek, bortartók képezik a fő csapásirányt a teljesség igénye nélkül.

 Az első és talán legfontosabb feladat a vevő részéről a bútorra jellemző stílus meghatározása, szem előtt tartva a helyiség már létező jellemzőit, melyben elhelyezik majd. A következő maga a faanyag, amiből egyedi szempontok szerint és a megfelelő, kímélő eljárások felhasználásával készíti el a képzett asztalosmester a nyers bútort.

Azért írunk nyerset, mert apróbb változtatások felmerülhetnek a vásárló felől, amelyeket még a felületkezelés előtt kell tisztázni. Ezek után kerül a tömörfa bútorunk az előállítás végső fázisába, mely nem kevésbé fontos: a már említett felületi kezelés van már csak hátra ekkor, de ez adja meg a végső hangulatát szobánk díszének, példának okáért említsük meg az antikolás sziszifuszi feladatát.Ha mindez együtt van végig az egyedi gyártás alatt, csak ekkor lehetünk maradéktalanul elégedettek a végső produktummal és ami a legfontosabb, a vevő is boldogan veheti át az óhajai szerint megalkotott bútorát. A tökéletes munka meghozza hosszútávú eredményét is, hiszen aki látja, őszintén biztos lehet benne, ha ismerősei számára ajánlja a gyártót, azzal nem téveszt célt.