Választások 2016-ban – azaz térelválasztók mesterfokon 1. rész

Választások 2016-ban – azaz térelválasztók mesterfokon 1. rész


Számos élettérben megfordultam már asztalosként és magánemberként is egyaránt és könnyen kideríthetővé vált számomra, hogy a térelválasztók nem lesznek tömegcikkek Magyarországon.


Ennek sokféle oka lehet, melyet ugye elsősorban az enteriőrre fordítandó pénz határoz meg leginkább. A második fontos tényező az az ingatlan mérete, amit a pénzen kívül sok más összetevő befolyásol, de ebbe most nem mennék bele. :)
Ezek után, ha jó esetben minden adott a számunkra, akkor csak a belsőépítész vagy az asztalos kreativitásán múlik minden. Sajnos sok esetben, véleményem szerint az esetek 80 %-ban a könnyebb utat választják és nem használnak kreatív térelválasztást az enteriőr kialakításánál. Megoldják inkább egy ötletesebb gipszkaron fallal vagy egy sima gardróbszekrénnyel. Persze az utóbbi nagyon is hasznos megoldás, hiszen könnyedén megspórolunk egy falvastagságnyi helyet.
Azonban, ha már egy kicsivel kreatívabb a belsőépítészünk, akkor sokféle megoldással élhet a térelválasztás terén, amely praktikus, dizájnos látványt nyújthat.
Erre adunk pár ötletet, melyet könnyedén megvalósíthat egy asztalos vagy éppen egy bútorgyártó cég, aki kreatívan és ötletesen bánik a fával, bútorlappal és a vas szerkezetek sem okoznak fejtőrést neki.
Következő cikkünkben részletesebben is leírjuk az ebben a cikkben látható térelválasztási megoldásokat. Vizsgáljuk őket anyagfelhasználás, forma és felület használat szempontjából és nem mellesleg asztalos szemmel is átvizsgáljuk mindet.