Fa kerti pergola hajlított gerendákkal 5x7 méteres

Fa kerti pergola hajlított gerendákkal 5x7 méteres


Tisztelt nagyérdemű! :) Szeretnénk bemutatni Magyarország első, vörösfenyő fából készített hajlított gerendás kerti pergoláját, melynek tetején polikarbonát tető és a napsugárzástól védelmet  nyújtó nád található.A képen látható fa kerti tető elkészítését nagyon sok tervező munka előzte meg, mivel hajlított gerendákat nem nagyon árulnak a tüzépen, illetve legközelebb is csak Ausztriában gyártathatunk,  melynek elég magas ára van. Tehát nekünk kellett kitalálni, pontosítani a gerendák hajlítását, melynek technológiájáról most nem számolnék be, hanem inkább meghagyom a konkurenciának a 
kísérletezési szakaszt. :)


Maga a pergola, jó néhány nagyon pontosan megtervezett és összeillesztett vörösfenyő alkatrészből áll, melynek elkészítéséhez a lehető legjobb minőségű, azaz első osztályú faanyagot  használtunk. Mindezen alkatrészekhez használt faanyag kiválasztása után hossztoldottuk és rétegragasztottuk, hogy az esetleges feszültségek, illetve az apróbb hibák is eltűnjenek a fából. Így  kapjuk meg a legmagasabb minőségű faanyagot, melyből a hajlított gerendák és az oszlopok készülnek, szóval maga a kerti pergola.
A szerkezeti elemek összeragasztása után, kontakt csiszolóval simára csiszoljuk azokat és portalanítás után elkezdődik a felületkezelés, melyhez a legjobb minőségű felületkezelő anyagokat  használjuk a Milesitől, illetve a Sadolintól.


Miután kész a festés, mehetünk is szerelni a szerkezetet, melyekhez már időközben elkészültek a beton tuskók, melyekre a szerkezetet, 4 db rozsdamentes láb segítségével szereljük.
A szerelés általában egy nap, de egy 5x7 méteres szerkezetnek általában két nap szerelési időt számolunk.


Tehát, amennyiben szeretne egy fából készült hajlított gerendás kerti pergolát, melyet két hét alatt legyártunk, akkor hívja a BútorKovácsot!forrás: a fából készült hajlított gerendás ,kerti pergola gyártó - BútorKovács)