Fa bútorokInspirációk

Akác fa, mint bútoripari alapanyag

Az akác faj Észak-Amerikában őshonos, csak az 1600-as évek elején került betelepítésre Európába. Nálunk az erdők kb. 20 %-át teszi ki. Edényei tilliszekkel telítődnek a gesztesedés során, ezért a bütün fehér pontoknak látszanak. Bélsugarainak színe a környező szövetek színével megegyezik, ezért csak a sugármetszeten látszanak tompa fényű apró tükrökként.

A világossárga szíjács rendkívül keskeny, 3-6 évgyűrű, a geszt sárgászöldtől sötét zöldesbarnáig terjed, gőzőlve sötétbarna. Sűrűsége kb. 77 g / köbcentiméter. Igen kemény, rugalmassága, hajlítószilárdsága, kopásállósága és törésállósága kiemelkedően magas. Szálkásodó, durva szövetű, természetes tartóssága a legnagyobb az európai fafajok között. Hajlamos a vetemedésre és a repedezésre a gyors növekedésből eredő belső feszültség miatt.

Ezen gőzöléssel segíthetünk, de ezzel tartóssága is csökken. A megmunkáló szerszámok élét gyorsan és erőteljesen koptatja kristályos zárványai miatt. Közkedvelt kerti bútor alapanyag, amiből általában kerti székek, kerti asztalok és pihenő ágyak készülhetnek. Hibái az egyenetlen évgyűrűszélesség, sudarlósság, külpontosság, tővastagodás, és a csomósság, melyek a fűrészáruk hozamát csökkentik. Gombák és rovarok csak a szíjácsot támadják meg. Régebben mint szerszámfát használták fel a mezőgazdaságban, tüzifának és karóalapanyagként alkalmazták. Az elmúlt néhány évtizedben felfedezte magának a kádáripar, a parketta- és ragasztott épületszerkezet ipar, külső- és belső lépcsők, korlátok is készülnek belőle, valamint alappillére a bútoriparnak is.

Az 1990-es évek óta a kaliforniai hegyvidékeken előszeretettel építik be a gombaként szaporodó, kóstoltatásra épülő, vendég / vásárló / központú borászatok kültéri egységeinek szerkezetébe, melyek részben vagy teljes egészében is készülhetnek ebből az időjárás viszontagságait jól tűrő fafajból, népszerűsége nem tűnik csökkenni, jórészt tartóssága miatt.

Related Articles

Március végén érkeznek a legújabb, fából készült konyhapult megoldásaink
Inspirációkrusztikus fa asztallapokrusztikus konyhabútor

Üdvözöljük a rusztikus fa felületek világában!

Üdvözöljük a rusztikus fa felületek világában! Rusztikus fa konyhapult

shabby chic stílusú mennyezet gerenda a HolzArttól
Fa gerendákInspirációk

Fedezze fel a HolzArt és a BútorKovács rusztikus díszgerendát!

Fedezze fel a HolzArt és a BútorKovács rusztikus díszgerendát!

rusztikus egyedi konyhabútor és shabby chic födémgerenda
Fa parkettaFelújításInspirációk

Üdvözöljük a Rusztikus Fa Parketták Világában!

Üdvözöljük a Rusztikus Fa Parketták Világában!

Egyedi készítésű tömör fa ágykeret barna
Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

Üdvözöljük a HolzArt és BútorKovács magas minőségű fa ágyak világában

Üdvözöljük a HolzArt és BútorKovács magas minőségű fa ágyak világában