Fa bútorokFelújításInspirációk

A házfelújítás kihívásai, avagy a HÁZUNK 1.0: Egy műszaki beállítottságú ember tapasztalatai és tanácsai

A házfelújítás kihívásai, avagy a HÁZUNK 1.0: Egy műszaki beállítottságú ember tapasztalatai és tanácsai
A házfelújítás kihívásai, avagy a HÁZUNK 1.0: Egy műszaki beállítottságú ember tapasztalatai és tanácsai

Ház vagy lakás felújítás? Hogyan kezdjünk neki?

A házfelújítás egy izgalmas és sokszor kihívásokkal teli folyamat, amelyben a szakemberek kiválasztása és az elkészítendő költségvetés rendkívül fontos szerepet játszik. Sokan találkoznak nehézségekkel, amikor megpróbálnak megbízható szakembereket találni, és kideríteni, mennyibe kerül majd a teljes projekt. Mi is belekezdtünk a saját házfelújításunkba, és szeretnénk megosztani veletek az eddigi tapasztalatainkat és tanácsainkat ezen a blogon.

Egy komplett felújításhoz szükséges szakmai háttér és tapasztalat

Az egyik legnagyobb előny, amit az ember magával vihet a házfelújításba, az a szakmai háttere és tapasztalata, amit Én személy szerint Édesapámtól „kaptam”, tanultam. Az építőiparban eltöltött évek és az asztalosmunkák során szerzett készségek sokat segíthetnek abban, hogy saját kezűleg is megoldjunk néhány (…80 %) feladatot.

Természetesen szinte minden munkafázishoz kell segítség. Pakolás, falvésés, csempe leverés és egyéb finomabb bontási munkálatok. Ebben a család sokat tud segíteni, ha megfelelően koordinálunk mindent. Apukámmal szigetelést és gipszkarton táblákat pakolunk. A kis feleségem a csempét vési le a falról, amíg én egy rossz tetőt bontok el, hogy másnap az ácsok (Illés Zsolti barátunk az Illés Fa Kft. tulajdonosa) könnyebben feljussanak a tetőbe.
Az ismeretek birtokában sokkal könnyebben tájékozódhatunk és dönthetünk, amikor a felújítás részleteit tervezzük vagy már éppen benne is vagyunk.

Költségvetés és időbeosztás egy házfelújítás során

A legfontosabb lépés a házfelújítás során az, hogy pontosan megtervezzük a költségvetést és az időbeosztást. Sajnos ez sosem lehet 100 %-os, ezért nem könnyű feladat. A legjobb, ha rátartunk legalább 20 %-ot a szakemberek által mondott összegekre. Így a szaktársak és a tanácsadók segítségével sokkal könnyebben átláthatjuk a projektek részleteit és költségeit. Érdemes alaposan átgondolni, mire lesz szükségünk, és milyen forrásokat tudunk felhasználni a felújításra.

További lépések

A blogunk talán segíthet másoknak is, akik hasonló kihívásokkal szembesülnek a házfelújítás során. Fontos lehet megosztani a felújítás részleteit, tanácsokat adni a szakemberek kiválasztásához, valamint ötleteket és tippeket nyújtani a költségvetés és az időbeosztás tervezéséhez. Konkrétabb részleteket és listákat a jövőbeni bejegyzésekben olvashattok!

Annyi viszont biztos, hogy válassz mindig olyan szakembereket, akiket már régóta ismersz és tudod, hogy hogyan dolgoznak esetleg már dolgoztak neked. Soha ne keressük a legolcsóbbat, hanem minden esetben válasszuk a megbízhatót a már jól beváltat…
Hamarosan folytatjuk már egy kicsivel konkrétabb dolgokkal, illetve név szerint is megismerhetitek az általunk választott és jól ismert szakembereket, hogy kik kezdik a sort nálunk, miután szétkaptuk a házat. 🙂

Related Articles

bolzano, rusztikus gerenda étkezőasztal
Fa bútorok

Egyedi tölgyfa asztalok a webáruházunkban – választható opciókkal

Egyedi tölgyfa asztalok a webáruházunkban – választható opciókkal

Fehérvár 2 rusztikus tölgyfából készült fürdőszobabútor
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

négy évszakos mobilház, faház, egyedi igények szerint akár rusztikus belsővel
Fa bútorok

Mobil Házak és Tiny House-ok: A Fűtési és Hűtési Rendszerek Kihívásai és Megoldásai

Mobil Házak és Tiny House-ok: A Fűtési és Hűtési Rendszerek Kihívásai és...

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Fehérvár 1 – Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

Fehérvár 1 - Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor