AsztalokFa bútorokInspirációk

Bauhaus stílusú bútorok, íróasztalok, irodabútorok gyártója

Bauhaus stílusú bútorok, íróasztalok, irodabútorok gyártója.
Bauhaus stílusú bútorok, íróasztalok, irodabútorok gyártója.

A 20. század elejére érett meg, lényegében azonos elvi alapokon minden országban, de eltérő módokon, hogy az archeológián nevelkedett, stílusutánzó belső építészet és azok vezető művészegyéniségei által szokásjogi úton uralt motívumokat gyökeresen újakkal váltsák fel. Ezt indokolta a nyugati kultúrát átható újítási szellem és az ipar, azon belül is az iparművészet hatalmas mértékű előretörése. Megjelentek az igazán korszerű feladatok és igények, a kereskedelem és a technika új építészeti témái, melyek magukban hordozták az új anyagok és eljárások alkalmazásának feltételeit a parádés végkifejlet érdekében.

Az előzőektől merőben eltérő formájú épületek, bútorok és lakberendezési kiegészítők, háztartási eszközök kerültek előtérbe, gondoljunk csak a londoni Krisztálypalota grandiózus üveg és vas kolosszusára, vagy a méltán világhírű, Párizs látképét alapjában megváltoztató, és azóta is uraló Eiffel toronyra. Oldott tömege és vasbeton alapja előrevetitette a magasépítés jövőjét. A másik véglet az például a modern önborotva előretörése, ennek előfeltétele az általánossá váló polgári fürdőszobák célzottan történő beépítése.

A szecesszió művészei a historizmust szoritják ki és egy új, ornamentális formanyelvet alkotnak ebben az időben, új belsőtér-kultúrát teremtve a homogén környezetet igénylő réteg számára. Az egész egy ” tárgyalkotó iparművészeti kísérletnek” indult ( Morris, és az ellenpólusát képező weimari művészeti iskola ). Jellemzői:az első időkben a hajlítással előállított fa bútorok, a házra mint ” lakógépre” való tekintés, a ” térben lakás” megvalósítása, mely minden zug kihasználásában nyilvánul meg. Ez néha túl tömör, nyers, erőltetett, nem egységes benyomást adó módon sikerült, de a variálható, kombinálható bútorok megjelenésével ez előnyösen változott. Bár néhány kifejezetten kényelmetlen, előremutató vonásokat ( fémcső váz, akár szögletes formák ) is mutatnak. Magyar vonatkozású a Moholy-Nagy féle világítótestek gyártása 1923-tól.

Amennyiben megtetszett önnek a Bauhaus stílus és egyedi készítésű irodabútort, íróasztalt vagy egyéb más bútort vásárolna, akkor hívja közvetlen a gyártótót és kérje INGYENES ajánlatunkat, illetve nézzen körül bútor webáruházunkban!

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok