Fa bútorokFalburkolatFelújításInspirációkTiny House

Az Eco Serenity Cabin: kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész Irodától

Az Eco Serenity Cabin: kompakt faház a kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától
Az Eco Serenity Cabin: kompakt faház a kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától

A modern élet kihívásaihoz való alkalmazkodás egyre inkább a fenntarthatóság és a praktikum irányába terel minket. Az Eco Serenity Cabin megalkotásával a kisebb, mégis teljes értékű otthonok iránti igényre válaszolunk, és mindezt prémium belsővel és teljes mértékben fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyaggal tesszük.

Fenntarthatóság és környezetvédelem egy elhivatott építész terveiben

Az Eco Serenity Cabin az elmúlt évek során előretörő környezettudatos gondolkodás jegyében született meg az Archivízió Építész Iroda csapatának tervezőasztalán. Az építőanyagok kiválasztásakor teljes mértékben fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyagokat használunk, így a faház elkészítése közben minimális környezeti hatást gyakorolunk. A faanyagok nem csak környezetbarátok, de prémium minőségűek is, biztosítva a ház hosszú élettartamát és látványos megjelenését.

Az Eco Serenity Cabin:  kompakt faház a  kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától

Ergonómia és kényelem

Az Eco Serenity Cabin tervezésénél a praktikum és a kényelem került előtérbe,amit egy ekkora kompakt háznál nem volt egyszerű megoldani. Az 8,5 méter hosszú és 2,5 méter széles ház olyan méretű, hogy tökéletesen kényelmes nyaraló legyen egy 4 tagú család számára. A galéria és a kanapé is mind a család összegyűjtésének kiváló helye, így mindenki megtalálja a neki megfelelő pihenési teret.

Energiatakarékosság és függetlenség

Kompakt faházunk nem csak kis méretében rejti a praktikumot, hanem függetlenséget is biztosít lakóinak. A tervek szerint 220 és 12 voltos villamos rendszer kerül beépítésre, így a ház akár napelemek segítségével is működhet, minimalizálva az energiafüggőséget. A szennyvíz kezelése is kiemelten fontos számunkra, ezért külön tartályba vezetjük el, amelynek mérete minimum 2 köbméter, hogy garantáljuk a hatékony és környezetbarát szennyvízkezelést.

Az Eco Serenity Cabin:  kompakt faház a  kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától

Vízellátás és víztakarékosság

A vízellátás tekintetében faházunk két forrásból merít: vezetékes vízről és tartályokból. A környezetvédelmi elveknek megfelelően tervezünk, így a házról lefolyó csapadékvizet is összegyűjtjük. Ennek a viznek a felhasználása kiválóan illeszkedik a víztakarékos technológiákhoz, például a wc tartály öblítéséhez.

Stílus és elegancia a belső térben

Az ArchiVízió Építész Iroda által tervezett belső tér élmény a természetes világosságot és a tömör fából készült bútorokat hangsúlyozzák. A rusztikus stílusú fa parketta és a shabby chic design falburkolat pedig további karaktert adnak az otthonnak, melyet a HolzArt és a BútorKovács készít. Ezek a részletek nem csak a funkcionalitást, hanem az otthonos hangulatot is kiemelik.

A kemping házak új szintje

Kompakt kis házunk tökéletes választás azoknak, akik egyedi és fenntartható kempingélményre vágynak. Nem csak hogy kiváló alternatívát nyújt a hagyományos szállásokhoz képest, hiszen építési engedély nélkül a felállítás lehetősége is különösen vonzóvá teszi az Eco Serenity Cabin-t.

Az Eco Serenity Cabin:  kompakt faház a  kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától

Zöld életmód egyszerűen és stílusosan

Az Eco Serenity Cabin nem csak egy „otthon”, hanem egy életmód is. Kompakt mérete és fenntartható megoldásai révén lehetővé teszi, hogy hosszabb időt töltsünk a természet közelében, minimális ökológiai lábnyommal. Az egyszerűség és a kényelem találkozik a környezettudatossággal az Eco Serenity Cabinban.

Kompakt házunk jövője

A „Tiny” faházunk nem csupán egy építészeti megoldás, hanem egy új életszemlélet hordozója. Azoknak, akik értékelik a kényelmet, a környezetvédelmet, és egyedi stílust keresnek, az Eco Serenity Cabin egy olyan lehetőség, amely egyszerű és mégis kifinomult életmódot kínál a nyaraláshoz vagy egy hosszabb kikapcsolódáshoz a családdal.

Az egyszerűség és a fenntarthatóság ötvöződik benne, megteremtve azokat az ideális körülményeket, ahol a természet és az ember harmóniában élhet. Az Eco Serenity Cabin azoknak szól, akik választanak egy tudatosabb és környezetbarátabb életmódot anélkül, hogy lemondanának a kényelemről és a stílusról.

Az Eco Serenity Cabin nem csupán egy kompakt faház, hanem egy életforma, amely megmutatja, hogy egy kisebb tér is lehet teljes értékű „otthon”. Ahogy az Eco Serenity Cabin felbukkan a tájképben, úgy hoz magával egy új perspektívát az „otthonról”, ahol az egyszerűség és az elegancia találkozik a fenntarthatósággal. Az Eco Serenity Cabin új fejezetet nyit a zöld életmód irányába, és remélhetőleg mindenki számára elérhetővé teszi azt.

Az ArchiVízió Építész Iroda által tervezett kompakt ház nem pusztán egy épület, hanem egy életstílus, amely egyensúlyba hozza az emberi kényelmet és a környezettudatos gondolkodást. Az Eco Serenity Cabin olyan, mint egy kis darab paradicsom, amely mindannyiunknak elérhető. Ahol a természet és a modern életstílus találkozik, az Eco Serenity Cabin újraértelmezi az otthonosság élményét.

Related Articles

bolzano, rusztikus gerenda étkezőasztal
Fa bútorok

Egyedi tölgyfa asztalok a webáruházunkban – választható opciókkal

Egyedi tölgyfa asztalok a webáruházunkban – választható opciókkal

Fehérvár 2 rusztikus tölgyfából készült fürdőszobabútor
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

négy évszakos mobilház, faház, egyedi igények szerint akár rusztikus belsővel
Fa bútorok

Mobil Házak és Tiny House-ok: A Fűtési és Hűtési Rendszerek Kihívásai és Megoldásai

Mobil Házak és Tiny House-ok: A Fűtési és Hűtési Rendszerek Kihívásai és...

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Fehérvár 1 – Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

Fehérvár 1 - Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor