AsztalokFa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Provance azaz rusztikus, vidéki stílusú bútorok

Provance azaz rusztikus, vidéki stílusú bútorok
Provance azaz rusztikus, vidéki stílusú bútorok

A Provence stílusú bútorok a már kialakult szokásjog által igényelt bútorokat a funkciójukon felül és a gótikus stílusból megmaradt díszítő elemek és technikák mellett számos népcsoport körében vált elterjedté. A későbbiekben vált a vidéki előkelőségek között is népszerűvé a vagyonnal való általános kérkedés miatt.

A mindennapi feladatukon felül lett az anyagi jólétet tudató eszköz például az ágy ( státuszszimbólum ), mivel napközben is ebben fekve fogadták látogatóikat a tehetősek. Eleddig a fekvőalkalmatosság díszítése, és a vele egy egységet képező láda is, kimerült az elegáns, kecses, növényi ornametikát és az eredeti francia gótikát idéző Rayonnant és Flamboyant jellegű mérművekben. Most ezek is megtekinthetővé váltak a többi polgár számára is, nem képezték tovább a tulajdonos intim szférájának szerves részét, így látványossá kellett tenni, hogy alátámassza használója gazdagságban tobzódó hírnevét.

A Provence stílusra, főleg az átmeneti reneszánsz idején, nagy hatást tett a nehézkes német, és a szinte túlcizellált olasz stílus. Előtte, és ez a Provence igazi gyökere, nem vitték túlzásba a belsőépítészeti elemek és bútorok esztétikus megjelenését, természetes, rusztikus eszközök voltak ezek. A ‘ felső tízezret ‘ , arisztokratákat lehetőségeikhez mérten mindenben követő kispolgárok esetében ez gyakran saját kezű faragásban merült ki. Mégis ez az egyszerű, néha kissé durva, esetlen bútorok esetében nem vall hivalkodásra, csak a valahová tartozás szándékát, vágyaikat tükrözte, és napjaink francia nyelvterületre költöző, nemzetközi hírnevű filmszínészei, sztárszakácsai és azok, akik kicsit is tájékozottak a vidéki élet múltjában, az úgymond névtelen darabokért horribilis összegeket szurkolnak le.

Méltó befejezése egy kissé elhibázott célnak. Manapság is, de igazából a 2010-es évektől kezdtek megjelenni a Provence bútorok, hiszen mind a hálószobát, étkezőt és gyakorlatilag a lakás minden pontját berendezhetjük ezekkel a kellő eleganciát, kifinomultságot és elsősorban a nyugalmat árasztó bútordarabokkal. Elsősorban webáruházakban találhatunk ilyen stílusirányzatú bútorokat, de elvétve találhatunk néhány céget is, mint pl. a BútorKovács is, aki Provence étkezőasztalokat, komódokat, komplett konyhabútorokat, bortartókat és számos más antikolt stílusú bútordarabokat is gyárt egyedi, illetve széria kivitelben is, melyeket a webáruházunkban megtalálhatnak. Amennyiben megtetszett önnek a Provence avagy a vidéki, antikolt stílus és egyedi készítésű bútorokat vásárolna, akkor hívja közvetlen a gyártótót és kérje INGYENES ajánlatunkat, illetve nézzen körül bútor webáruházunkban!

Felújítanád otthonod?

KÉRJ TŐLÜNK EGY KOMPLETT AJÁNLATOT!

Segítünk berendezni a pincétől a padlásig,

padlótól a mennyezetig.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
  Asztalok

  Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

  Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok