Fa gerendákInspirációk

Antik fa födémgerenda a gyártótól

Antik fa födémgerenda a gyártótól
Antik fa födémgerenda a gyártótól

Egyre látványosabb megoldások születnek a vidéki stílusú, rusztikusan berendezett enteriőrök világában. Értjük ez alatt a bútorokat, padló burkolatot és a fal vagy mennyezetburkolat megjelenését, stílusjegyeit.

2017-ben készült el az egyik leglátványosabb rusztikus stílusú enteriőrünk, melyet Ausztriában kiviteleztünk. Itt készítettünk először rusztikus mennyezetburkolatot és bontott gerenda stílusú födémgerendát.

Fontos volt a megrendelőnek, hogy egy igazi, otthonos, vidéki stílusú szobába léphessen be, még annak ellenére is, hogy a bútorok valójában minimál stílusúak. Így első hallásra nagyon nehéz elképzelni is, hogy egy minimalista bútorokkal berendezett szoba, hogyan is lesz rusztikus, vidéki stílusú. Sokat törtük a fejünket, de a födémburkolat mintájának készítése közben jött az ötlet, hogy próbáljuk meg valamilyen módon kiemelni a mennyezet burkolatát. Egy enteriőrben tárgyakat kiemelni pedig nagyon egyszerű, mivel a színekkel kell csak egy picit játszani.

Tehát, ha választunk egy markáns sötétebb színt a rusztikus mennyezetburkolatnak egy világosabb tónusút a bútoroknak, akkor szépen elkülönülnek és jelen esetben a sötétebb árnyalatú érvényesül jobban. Azaz a képen látható rusztikus, vidéki stílusú enteriőrben a bontott gerenda hatású, födémburkolat a dominánsabb egy hangyányit.

Nagyvonalakban tehát most ennyit tudhatsz meg az első rusztikus mennyezetburkolatunkkal kapcsolatban. Amennyiben több mindenre vagy kíváncsi, mint például, hogy milyen anyagból készül, illetve, hogy milyen színekben érhető el, akkor keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy a butorkovacs@butorkovacs.hu e-mailcímen.

Szívesen legyártjuk neked az elképzeléseidnek megfelelő színben és méretben.Rusztikus, Provence vagy akár Shabby Chic kivitelben is.

  Related Articles

  Fehérvár 2 rusztikus tölgyfából készült fürdőszobabútor
  Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

  Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

  Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

  Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
  Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

  Fehérvár 1 – Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

  Fehérvár 1 - Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

  Az Eco Serenity Cabin: kompakt faház a kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától
  InspirációkTiny House

  Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez

  Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez