AsztalokFalburkolatInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus konyhabútorok egyedi felületekkel – miért a HolzArt

Március végén érkeznek a legújabb, fából készült konyhapult megoldásaink
Március végén érkeznek a legújabb, fából készült konyhapult megoldásaink

Nagyon sok cég számára a rusztikus stílusú bútorok egy vak folt a portfóliójukban. Vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy tudnak rusztikusat gyártani. Sajnos csak próbálkoznak. (a vastagon lelakkozott, bútorok vagy gerendák nem számítanak rusztikusnak)

Végül pedig vannak olyan vállalkozások, melyek igazán kreatívan próbálnak rusztikus vagy Shabby Chic felületeket gyártani, alkotni. Ezek lennénk mi a HolzArt és a BútorKovács. Gyakorlatilag 15 éve fejlesztjük megoldásainkat, melyekkel több lépcsős eljárásban készítünk antikolt, rusztikus felületet bármilyen bútor frontjára.
Ilyen eljárások használatával alakulhat ki egy konyhabútor látszó felülete is. Aprólékos, átgondolt felületalkotás, melyet minden esetben a megrendelő igényeire, illetve a környezethez igazítva készítünk.

egyedi, rusztikus konyhabútor készítés

Hogyan készült egy rusztikus felület?

  • Nálunk nincsen két egyforma bútor vagy konyhabútor front, hiszen az egyedi, kézzel készült, rusztikus felületeknél szinte lehetetlen egyformát alkotni.
  • Több féle felületi struktúrát tudunk készíteni, melyek az egyszerűbb rusztikus és az erősen antikolt, Shabby Chic megoldásokig elmegy.

Persze nem elég csak a konyhabútor látszó részein pár fűrészvágást ejteni. Gondoljunk csak bele, hogy egy régi 200 éves bontott gerendán nem nagyon lehetnek fűrészvágások. Inkább kopott festékrétegek, szögnyomok, korhadásnyomok, repedések…
Ilyen elgondolások alapján készítjük, mondjuk a rusztikus konyhabútoraink felületét, melyet festésben és kidolgozottságban is a megrendelő igényeire szabunk. Ennek köszönhetően egy könnyen takarítható, tapintásra sima felületet kapunk.

Természetesen a külsőségek után a belsőre is nagy hangsúlyt fektetünk, amelyhez a lehető legjobb vasalatokat használjuk. Preferáljuk a fiókos és a kamra vasalatos megoldásokat, hiszen a bútorból kihúzott dolgokhoz sokkal jobban hozzáfér az ember, minthogy benne bujkálva keresgélje a fazekat.
Mivel egy rusztikus konyhabútorról beszélünk, így fontos még a munkapult kialakítása is, amit fából is le tudunk gyártani. Nem minden esetben illik egy konyhabútorhoz a rusztikus konyhapult, de például egy festett szürke fronthoz tökéletesen passzol.
Ugyan ezen elgondolásból, a rusztikus vagy éppen Shabby Chic stílusú fronthoz sokkal jobban passzol egy kő vagy kő hatású munkalap.

Keresd közvetlen a gyártót

Mi a HolzArt-nál minden eshetőségre fel vagyunk készülve és a környezetet figyelembe véve, a megrendelő igényeire szabjuk álmai bútorát.
Egyedi konyhabútor ajánlatkéréssel kapcsolatban e-mailben a butorkovacs@butorkovacs.hu címen kereshettek minket vagy telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.
Szeretjük a kreatív és ötletes megoldásokat, így alig várjuk, hogy megkeress minket álmaid konyhabútor tervével vagy néhány inspirációs fotóval, amit utána közösen véglegesítünk.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?