AjtólapokAsztalokFa bútorokInspirációk

Boltíves pinceajtó, korhű asztalok, borospince hangulat

Boltíves pinceajtó, korhű asztalok, borospince hangulat
Boltíves pinceajtó, korhű asztalok, borospince hangulat

Március hónapban reményeink szerint, gondolatban beköltözünk egy igazi, hamisítatlan, rusztikus borospincébe. Jobban mondva egy, már régről jól ismert partnerünk megkért bennünket, hogy a céges buli helységet rendezzük be úgy, hogy egy borospincére hajazzon. 🙂 Több sem kellett, máris nekiláttunk és első körben az általunk készített skiccek és inspirációs fotók keresése után próbáltuk felvázolni elképzeléseinket.

Itt két részre osztjuk a keresést, mivel gyártanunk kell két darab, rusztikus, antikolt boltíves bejárati ajtót és persze a belső berendezést, ami elsősorban asztalokból és padokból áll össze. Természetesen az utóbbiak is öregített stílusban. Kezdjük elsőnek az antikolt kivitelű, boltíves bejárati ajtóval. Meglepő módon elég nehéz feladatnak bizonyult magyarul keresni, hiszen olyan túl sok oldalt, pontosabban egyet sem találtunk, ahol összefuthatnánk még csak hasonlóval is. Sok szép és modern kivitelben, rengeteg gyártót és annál is több forgalmazó találtunk, de antikoltat, illetve, hogy még boltíves is legyen, hát.

Így elő kellett vennünk angol tudásunk és próbálkozni. Hamar egy eBay oldalra jutottunk, ahol csakis külföldi gyártók által készített szabvány ajtókat találtunk igencsak borsos áron. Persze nem a vásárlás volt a cél, hanem néhány ötlet begyűjtése, felületről és formáról. Így néhány fából készült ajtó átnézése után kezdett kikristályosodni bennünk a végleges forma, amit kiegészítettünk a saját praktikus és időtálló szerkezeti megoldásainkkal. Könnyebb dolgunk volt már a belső berendezéssel, hiszen már néhány antikolt és öregített asztalt és padot készítettünk már fából, melyeknek leginkább borovi és vörösfenyő volt az alapanyaga. Ezt a fafajt lehet igazán öregíteni és a színét is patinássá varázsolni. Persze a többi fafajon is megoldható, de a fenyő az, amin a legjobban mutat. Kicsit azért összegezzük mik is egy rusztikus borospince bútorzatának főbb jellemzői.
Az első és legfontosabb, hogy minden fából készüljön, mint ahogyan az előzőekből már kiderült. Nincsenek is kompromisszumos megoldások, hiszen csakis a tömör fa bútorok tudják visszaadni azt a hamisítatlan hangulatot, amit egy borospincébe lépéskor átérez az ember.

A második szempont, hogy rusztikus, patinás legyen a bútorok felülete.

Harmadik szempont pedig, hogy a régi idők szerkezeti, asztalosipari megoldásait tartalmazza. Esztergált lábak, fa csapozott szerkezetek, faragott kávaszerkezetek.
Lényegében ennyi, amit egy igazi, hamisítatlan borospince berendezéséről tudni kell. Mi már el is képzeltük és remélhetőleg minél hamarabb el is kezdhetjük a gyártást.

Március végére már talán még több információval és annál is több képpel tudunk szolgálni azoknak, akik kíváncsiak vagy netalántán éppen egy borospincét szeretnének egy kiváló asztalos céggel berendeztetni. Természetesen ajánljuk magunkat a BútorKovácsot! 🙂

( forrás: rusztikus, boltíves bejárati és pinceajtók, illetve öregített bútorok gyártója – BútorKovács )

( fotók: eBay.com )

Related Articles

shabby chic stílusú mennyezet gerenda a HolzArttól
Fa gerendákInspirációk

Fedezze fel a HolzArt és a BútorKovács rusztikus díszgerendát!

Fedezze fel a HolzArt és a BútorKovács rusztikus díszgerendát!

rusztikus egyedi konyhabútor és shabby chic födémgerenda
Fa parkettaFelújításInspirációk

Üdvözöljük a Rusztikus Fa Parketták Világában!

Üdvözöljük a Rusztikus Fa Parketták Világában!

Egyedi készítésű tömör fa ágykeret barna
Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

Üdvözöljük a HolzArt és BútorKovács magas minőségű fa ágyak világában

Üdvözöljük a HolzArt és BútorKovács magas minőségű fa ágyak világában

BONTOTT GERENDÁS ASZTALOK
AsztalokInspirációk

Rusztikus étkező- és tárgyalóasztalok gyártása 1995 óta

Rusztikus étkező- és tárgyalóasztalok gyártása 1995 óta

BONTOTT GERENDÁS ASZTALOK
rusztikus stílusú étkezőasztalok közvetlen a gyártótól

Kérjen ingyenes ajánlatot étkezőasztalra

Szívesen legyártjuk neked álmaid étkezőasztalát! Nézz körül webáruházunkban vagy küldj nekünk inspirációs fotókat.