RUSZTIKUS KONYHABÚTOROK
RUSZTIKUS KONYHABÚTOROK

2023-ban egy rusztikus konyhabútor elég tág fogalomnak számít egy konyhabútor gyártó szerint. Sajnos a rusztikus stílusirányzat nem egy meghatározható design stílus, mivel ebbe a tág fogalomba sok minden belefér.
A rusztikus stílusba beletartozik a Provence a Shabby Chic az antikolt felületű és az ipari irányzat. Mind a négy design forma egy otthonos megoldás, ahol szinte mindenki jól érzi magát. A rusztikus stílus egy hangulatot áraszt, amely a nyugalom és a kiegyensúlyozottság.

Konyhabútor gyártásában vagy egyéb bútorok megtervezése kapcsán pedig sok mindent figyelembe kell venni, hogy egy tökéletes rusztikus stílusú bútor készüljön.

Mivel egy konyha elemei szinte már a végtelenségig variálhatók, ezért a rusztikus stíluson belül akár egy angol stílusú, festett konyhai mosogatós elem mellé, egy bontott gerendából készült fiókos elem is tökéletes választás.
Ennek kapcsán 4 vagy 5 variációt is készíthet a gyártó.

Az első verzió amikor a díszlécekkel felvértezett front megkapja a fedő festéket és a pult egy rusztikus, bontott gerendából készített, fa munkalap. Gyakorlatilag egy angol stílusú bútort kapunk, amely egy látványos és időtálló megoldást kínál a megrendelőjének. Ezt még számos fa betéttel tudjuk egy kicsit látványosabbá tenni.
A második lehetőség, hogy a festett frontot kombináljuk egy Provence vagy éppen egy Shabby Chic felületű, fából készült elemmel. Képzeljük csak el, hogy a mosogatós elem mellett, balra és jobbra is egy ilyen fa frontos fiókos elem díszíti a látványt. Mondjuk egy RAL 9010-es festett, díszes konyhafront mellett egy bontott gerendából készült, szögnyomos front szerepelne. Ez az egyik mostanában legdivatosabb, megoldás, legyen szó konyhabútorról vagy éppen egy sima nappaliról, esetleg egy gardróbszekrényről.

A harmadik lehetőség, hogy egy rusztikus jellegű bútorlapot használunk és azt kombináljuk akár bontott fából készített elemmel. Számos esetben azonban a fényes, minimalista fronthoz használtunk kontrasztos színnel, antikolt fa felületeket.

    • A negyedi variáció, hogy a teljes bútor frontja és látszó részei ugyan avval a rusztikus, strukturált fa felülettel készül. Ebben az esetben nagyon jól meg kell válogatni a felület dísztő elemeit, hiszen a mart, íves, angol stílusú díszlécek mutatnak a legjobban. A Shabby Chic stílusú felület, ha a kevesebb néha több megoldással készül, akkor egy nagyon látványos konyhabútor készülhet belőle.

Az ötödik, de talán nem az utolsó megoldás, hogy a fa és a dekoritos alkotóelemek mellé, még használunk rozsdás fém lemezeket és egyéb ipari stílusú kiegészítőket.
Így alakulhat ki egy rusztikus konyhabútor felülete, ha egy hozzáértő és kreatív csapatra bízod a munkát. Nagyon sok múlik a tervezőn és a kivitelezőn is, hiszen tökéletes összhangban kell legyenek és a tervezőnek pontosan tudni kell, hogy a gyártónak milyen lehetőségei vannak. Célszerű, tehát a gyártót megbízni a tervezéssel kapcsolatban, hogy még véletlenül se legyen félreértés vagy olyan megoldás, amit a gyártó nem tud megoldani.

Amennyiben szeretnétek egy tökéletes és látványos, egyedi méretű, rusztikus konyhabútort, akkor keressetek minket a +36 30 5049261-es telefonszámon. Vagy kérjetek ajánlatot e-mailben a butorkovacs@butorkovacs.hu címről.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?