RUSZTIKUS KONYHABÚTOROK
RUSZTIKUS KONYHABÚTOROK

2023-ban egy rusztikus konyhabútor elég tág fogalomnak számít egy konyhabútor gyártó szerint. Sajnos a rusztikus stílusirányzat nem egy meghatározható design stílus, mivel ebbe a tág fogalomba sok minden belefér.
A rusztikus stílusba beletartozik a Provence a Shabby Chic az antikolt felületű és az ipari irányzat. Mind a négy design forma egy otthonos megoldás, ahol szinte mindenki jól érzi magát. A rusztikus stílus egy hangulatot áraszt, amely a nyugalom és a kiegyensúlyozottság.

Konyhabútor gyártásában vagy egyéb bútorok megtervezése kapcsán pedig sok mindent figyelembe kell venni, hogy egy tökéletes rusztikus stílusú bútor készüljön.

Mivel egy konyha elemei szinte már a végtelenségig variálhatók, ezért a rusztikus stíluson belül akár egy angol stílusú, festett konyhai mosogatós elem mellé, egy bontott gerendából készült fiókos elem is tökéletes választás.
Ennek kapcsán 4 vagy 5 variációt is készíthet a gyártó.

Az első verzió amikor a díszlécekkel felvértezett front megkapja a fedő festéket és a pult egy rusztikus, bontott gerendából készített, fa munkalap. Gyakorlatilag egy angol stílusú bútort kapunk, amely egy látványos és időtálló megoldást kínál a megrendelőjének. Ezt még számos fa betéttel tudjuk egy kicsit látványosabbá tenni.
A második lehetőség, hogy a festett frontot kombináljuk egy Provence vagy éppen egy Shabby Chic felületű, fából készült elemmel. Képzeljük csak el, hogy a mosogatós elem mellett, balra és jobbra is egy ilyen fa frontos fiókos elem díszíti a látványt. Mondjuk egy RAL 9010-es festett, díszes konyhafront mellett egy bontott gerendából készült, szögnyomos front szerepelne. Ez az egyik mostanában legdivatosabb, megoldás, legyen szó konyhabútorról vagy éppen egy sima nappaliról, esetleg egy gardróbszekrényről.

A harmadik lehetőség, hogy egy rusztikus jellegű bútorlapot használunk és azt kombináljuk akár bontott fából készített elemmel. Számos esetben azonban a fényes, minimalista fronthoz használtunk kontrasztos színnel, antikolt fa felületeket.

  • A negyedi variáció, hogy a teljes bútor frontja és látszó részei ugyan avval a rusztikus, strukturált fa felülettel készül. Ebben az esetben nagyon jól meg kell válogatni a felület dísztő elemeit, hiszen a mart, íves, angol stílusú díszlécek mutatnak a legjobban. A Shabby Chic stílusú felület, ha a kevesebb néha több megoldással készül, akkor egy nagyon látványos konyhabútor készülhet belőle.

Az ötödik, de talán nem az utolsó megoldás, hogy a fa és a dekoritos alkotóelemek mellé, még használunk rozsdás fém lemezeket és egyéb ipari stílusú kiegészítőket.
Így alakulhat ki egy rusztikus konyhabútor felülete, ha egy hozzáértő és kreatív csapatra bízod a munkát. Nagyon sok múlik a tervezőn és a kivitelezőn is, hiszen tökéletes összhangban kell legyenek és a tervezőnek pontosan tudni kell, hogy a gyártónak milyen lehetőségei vannak. Célszerű, tehát a gyártót megbízni a tervezéssel kapcsolatban, hogy még véletlenól se legyen félreértés vagy olyan megoldás, amit a gyártó nem tud megoldani.


Amennyiben szeretnétek egy tökéletes és látványos, egyedi méretű, rusztikus konyhabútort, akkor keressetek minket a +36 30 5049261-es telefonszámon. Vagy kérjetek ajánlatot e-mailben a butorkovacs@butorkovacs.hu címről.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben
AsztalokFa bútorokInspirációk

Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk – asztalaink felületének megmunkálása

Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk - asztalaink felületének megmunkálása

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles