Fa bútorokFelújításInspirációkrusztikus konyhabútor

A rusztikus konyhabútor ismérvei – Provence

Az egyedi festett konyhabútor tömör fa konyhapulttal az igazi
Az egyedi festett konyhabútor tömör fa konyhapulttal az igazi

A rusztikus stílusirányzat a konyhabútor gyártásban az egyik legkeresettebb formavilág. Manapság már szinte minden harmadik konyhabútor rusztikus stílusban készült és a másik két készülő bútorban is biztosan van valamilyen rusztikus elem.

Ennek kapcsán íródott ez a cikk is, hogy minél részletesebben el tudjuk magyarázni, hogy pontosan milyen stílusú és formavilágú bútorokat gyártunk vagy tudunk gyártani.
A rusztikus egy elég tág stílusirányzat, melynek több típusa, altípusa van. Az egyik legszebb és legotthonosabb a Provence. Mi a HolzArtnál és a BútorKovácsnál nagyon szeretjük, mivel az egyik legkreatívabb látványelemeket tartalmazhatja, ha a gyártó is ki tudja aknázni a lehetőségeket.
Egy rusztikus, Provence konyhabútor gyakorlatilag szinte bármilyen enteriőrbe beilleszthető, ha a színárnyalatokat a környezethez igazítja a gyártó.

A Provence a legtöbb esetben egy koptatott fehéres jellegű felülettel rendelkezik. Sok esetben a kevesebb-több, ezért nem biztos, hogy túl sok fehéres és kopottas felületet kell használni. Jobb, ha módjával bánunk a csiszolópapírral és a fehéres, pasztelles színekkel.

A rusztikus azaz Provence konyhabútor felületei

Ne felejtsük el, hogy nem csak színekből áll össze egy rusztikus Provence konyhabútor. Nagyon fontos szerepet kap a formavilág ás az anyagok felületi kidolgozottsága. Például nem szabad, hogy a felületek teljesen simák legyenek. A rusztikusban szinte nincs is olyan rész, ahol nem találunk semmilyen anyaghibát, kopást és egyéb struktúrát. Ezért tehát a Provence jellegű anyagok is keféltek, antikoltak vagy más néven koptatottak.

 • Nálunk a HolzArtnál a domináns szín a fehér, hiszen az tágítja a teret és sok esetben nyugalmat áraszt. Utóbbi jellemző nagyban függ az enteriőr többi részétől is. Hiába cél a letisztult megjelenés, mondjuk egy konyhabútornál, ha a környezetében túl sok a szín vagy a giccses forma.

Mi a HolzArtnál hiszünk abban, hogy A kevesebb néha több, így sikerül mindig teljes összhangot teremtenünk bútoraink, konyhabútoraink formavilágában. Nem mindig az eltúlzott dolgok hozzák meg a kívánt hatást.

Amennyiben szeretnél egy tökéletesen megtervezett és kivitelezett rusztikus, azaz Provence konyhabútort egyedi méretben, akkor keress minket telefonon a +36 30 5049261-es telefonszámon.
Ajánlatkérésedet küld a butorkovacs@butorkovacs.hu címre.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa gerendákInspirációk

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?