Fa bútorokFelújításInspirációkrusztikus konyhabútor

A rusztikus konyhabútor ismérvei – Provence

Az egyedi festett konyhabútor tömör fa konyhapulttal az igazi
Az egyedi festett konyhabútor tömör fa konyhapulttal az igazi

A rusztikus stílusirányzat a konyhabútor gyártásban az egyik legkeresettebb formavilág. Manapság már szinte minden harmadik konyhabútor rusztikus stílusban készült és a másik két készülő bútorban is biztosan van valamilyen rusztikus elem.

Ennek kapcsán íródott ez a cikk is, hogy minél részletesebben el tudjuk magyarázni, hogy pontosan milyen stílusú és formavilágú bútorokat gyártunk vagy tudunk gyártani.
A rusztikus egy elég tág stílusirányzat, melynek több típusa, altípusa van. Az egyik legszebb és legotthonosabb a Provence. Mi a HolzArtnál és a BútorKovácsnál nagyon szeretjük, mivel az egyik legkreatívabb látványelemeket tartalmazhatja, ha a gyártó is ki tudja aknázni a lehetőségeket.
Egy rusztikus, Provence konyhabútor gyakorlatilag szinte bármilyen enteriőrbe beilleszthető, ha a színárnyalatokat a környezethez igazítja a gyártó.

A Provence a legtöbb esetben egy koptatott fehéres jellegű felülettel rendelkezik. Sok esetben a kevesebb-több, ezért nem biztos, hogy túl sok fehéres és kopottas felületet kell használni. Jobb, ha módjával bánunk a csiszolópapírral és a fehéres, pasztelles színekkel.

A rusztikus azaz Provence konyhabútor felületei

Ne felejtsük el, hogy nem csak színekből áll össze egy rusztikus Provence konyhabútor. Nagyon fontos szerepet kap a formavilág ás az anyagok felületi kidolgozottsága. Például nem szabad, hogy a felületek teljesen simák legyenek. A rusztikusban szinte nincs is olyan rész, ahol nem találunk semmilyen anyaghibát, kopást és egyéb struktúrát. Ezért tehát a Provence jellegű anyagok is keféltek, antikoltak vagy más néven koptatottak.

 • Nálunk a HolzArtnál a domináns szín a fehér, hiszen az tágítja a teret és sok esetben nyugalmat áraszt. Utóbbi jellemző nagyban függ az enteriőr többi részétől is. Hiába cél a letisztult megjelenés, mondjuk egy konyhabútornál, ha a környezetében túl sok a szín vagy a giccses forma.

Mi a HolzArtnál hiszünk abban, hogy A kevesebb néha több, így sikerül mindig teljes összhangot teremtenünk bútoraink, konyhabútoraink formavilágában. Nem mindig az eltúlzott dolgok hozzák meg a kívánt hatást.

Amennyiben szeretnél egy tökéletesen megtervezett és kivitelezett rusztikus, azaz Provence konyhabútort egyedi méretben, akkor keress minket telefonon a +36 30 5049261-es telefonszámon.
Ajánlatkérésedet küld a butorkovacs@butorkovacs.hu címre.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

  Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben
  AsztalokFa bútorokInspirációk

  Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk – asztalaink felületének megmunkálása

  Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk - asztalaink felületének megmunkálása

  Receive the latest news

  Subscribe To Our Weekly Newsletter

  Get notified about new articles