Fa bútorokFelújításInspirációkrusztikus konyhabútor

A rusztikus konyhabútor ismérvei – Shabby Chic

Egyedi gyártású konyhabútorainkhoz Dunavox borhűtőt
Egyedi gyártású konyhabútorainkhoz Dunavox borhűtőt

Az egyik, ha nem az egyetlen olyan felületi struktúra, ami a legkreatívabb asztalost, konyhabútor gyártót igényeli.

 • Nincsenek egyenes felületek, derékszögű oldalak és a festése is különleges technikákat igényel. Csakis egy tapasztalt, rusztikus felületekre specializálódott, bútorgyártó cég tud Shabby Chic stílusú konyhabútort gyártani.

A HolzArt és a BútorKovács csapata nagyon szereti a kihívásokat és az olyan kreatív munkákat, mint egy ilyen jellegű konyhabútor megalkotása. Bontott anyagokat is szívesen használunk munkáinkhoz, de a legtöbb esetben mi alakítjuk a Shabby Chic felületeket. Speciális festési eljárásokkal még akár egy repedezett, festett felületet is megvalósítunk, bármilyen színben.

A Shabby Chic konyhabútor

Sokan azt gondolják, hogy egy rusztikus konyhabútor legyártásához elég itt-ott megcsiszolgatni a festéket a fronton és kész. Manapság ez már nagyon kevés, főleg egy igazi Shabby Chic stílusú konyha megalkotásához.

 • Azonban egy Shabby felületet nem csak a szín határoz meg. Látványban nagyon sokat számít a felület megfelelő koptatása, antikolása. Ezeket a felületi „hibákat”, mélyedéseket, az általunk kifejlesztett, speciális gépekkel végezzük, hogy a legéletszerűbb hatást keltsék. Legtöbbször falburkolatoknál és a rusztikus fa padlóinknál használjuk. Másodsorban pedig a rusztikus födémgerendáink felületét roncsoljuk, hogy egy látványos, antik gerenda hatást mutassák.

A konyhabútoroknál sajnos eléggé meg van kötve a kezünk, hiszen fontos a takaríthatóság. Mivel maga a rusztikált felület teljesen sima, ezért egy nedves ronggyal könnyedén le tudjuk takarítani a bútor frontját is. Nem beszélve a Shabby Chic megjelenésű, fából készült konyhapultról. Viszont a mélyebb, igazán Shabby Chic struktúrákat kerülni kell, hacsak nem ad nekünk szabad kezet a megrendelő.

Gyakorlatilag minden elemét, az egyedi igényekre szabjuk, hogy a látvány egy igazi Shabby Chic konyhabútor hatását keltse.

Rengeteg felületi megoldást tudnánk mutatni, de minden esetben a komplett enteriőrbe illesztjük be az adott konyhabútort. Fontos szempontok szerint készítjük konyhainkat, melyet az egyeid igényekre szabunk és több minta segítségével határozzuk meg a végleges szín.

Keress minket bizalommal, ha egy igazán látványos megoldást keresel konyhádba. Kérj ajánlatot rusztikus, Shabby Chic felületű konyhabútorra a butorkovacs@butorkovacs.hu címre írott leveledben. Telefonon is beszélhetünk a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa gerendákInspirációk

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?