AsztalokFa bútorokFa gerendákFa parkettaInspirációk

Egyedi, világos és könnyed kis nappali enteriőr

Egyedi, világos és könnyed kis nappali enteriőr
Egyedi, világos és könnyed kis nappali enteriőr

Szász Csaba lakberendező kollégánk tervei alapján, az előzőekben bemutatott amerikai konyhás, étkezős kis lakás, nappali részének a bútorait mutatjuk be. Azaz jobban mondva azok szerkezetének a felépítését és az egyéb praktikus és kényelmi megoldásokat vizsgáljuk asztalos, jobban mondva a bútor gyártó szemével.

A nappali bútorzata, így első ránézésre nem túlságosan bonyolult, hanem inkább a letisztult és a könnyed formavilágot sugározza, amely nem igényel komolyabb gyártástechnológiát. A bútorok korpusza, mivel javarészt bútorlapból készült, jobban mondva lakberendező kollégánk a látványterven annak szánta, ezért nem kell a felületkezelésért és a fával kapcsolatos összes munkálatot kifizetni a bútorgyártónak, a BútorKovácsnak. Ennek köszönhetően egy sokkal kedvezőbb árfekvésű nappali bútorzatot valósíthatunk meg, megfizethető áron.

A szilva színű bútorlap korpusz és a matt, jégfehér bútorlap front egy igen látványos és tetszetős megoldás, hiszen nagyon divatosak manapság a kontrasztos megoldások. Mind formailag, mind pedig a színek szempontjából is.

Csaba, az enteriőr megalkotója is követi az éppen aktuális trendeket és egyeztetve a gyártóval, próbálja a lehető legkedvezőbb és egyben a leglátványosabb megoldásokat megalkotni. Ennél a nappali enteriőrnél is kialakított 3 db felső tároló dobozt, melynek ajtai felfelé nyílnak, hogy minél praktikusabban lehessen belepakolni. Ehhez többféle vasalt is létezik, amely lehet egyszerűbb és egyben olcsóbb árfekvésű is, de vannak már a Blum és a Haffele cégnek egészen extrém nyithatóságú megoldásai is. Ezek lehetnek fogantyúval működőek, de létezik olyan is, amely a front megnyomását követően kilökődik és visszacsukáskor csillapítottan, lassan záródik, becsapódás nélkül.

A nappali bútor további elemei a tv alatti fiókos szekrény, melyben 2 db fiók kapott helyet és oldalt egy lebegő polc, amely egy vastagított kivitel. Fiókos tv állványt lábak nélkül a falon kapott helyett, így biztosítva a könnyed, légies látványt. Maga a bútor szintén egy egyszerű megoldás, hiszen ez is szilva korpusszal és egy jégfehér bútorlap fronttal készült. Viszont a fióknál többféle megoldást is megvalósíthatunk a BútorKovács segítéségével, hiszen létezik már „push open” fiókrendszer, melyet a fiókel benyomásával tudunk működtetni és kilöki a fiókot a mechanika. Ez árban ugyan drágább megoldás, mint egy egyszerűbb fém fiókoldal, de ha a design megköveteli és nem helyezhetünk el fogantyút a fiókra, akkor ez az egyetlen megoldás.

Tehát számos megoldás létezik, mind a bútor külső megjelenését tekintve, mind pedig a belső technikai megoldást nézve. Lakberendezőnk által készített 3d látványterven egy kedvezőbb árfekvésű, nappali bútor szerkezeti megoldásait taglaltuk, melyre a BútorKovács-tól kérhet ajánlatot, egyedi méretek alapján. Amennyiben elküldi a fal szélességi és magassági méreteit, akkor mi már gond nélkül ki tudjuk számolni nappali bútorának árát.

A kivitelezéssel és a bútorokkal kapcsolatban érdeklődhet a BútorKovács-nál a BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HUemail címen.
Lakberendezéssel és 3d látványtervezéssel kapcsolatban pedig SZÁSZ CSABA kollégánkat keresse az SZASZDESIGNER@GMAIL.COM email címen.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok