Pergolák

Hajlított gerendás tömör fa pergola terasztető 3×4

Hajlított gerendás tömör fa pergola terasztető 3x4
Hajlított gerendás tömör fa pergola terasztető 3x4

Biztosan sokan láttak már szebbnél szebb fából készült kerti pergolát, de az igazat megvallva mi még látványban ehhez foghatót a kert végében, illetve a ház oldalánál vagy a terasz felett még nem. 🙂 Sok és tetszetős, egyenes gerendával szerelt szerkezet létezik és elég látványosak is, de véleményünk szerint a hajlított gerendás viszi a prímet mind látványban, mind pedig a szerkezeti stabilitásban.

A képen látható fa kerti tető is egy szemet gyönyörködtető darab, ami alatt akár 12 ember is elférhet egy asztal körül. A pergola, így tökéletesen alkalmas egy kisebb családi kerti parti lebonyolítására, amit a rossz idő sem tud megzavarni. Az erős napsugárzásnak is ellenáll, illetve szinte hűs alatta a levegő, mivel a polikarbonát tetőre egy réteg nádat erősítettünk fel, hogy egy kis árnyékot biztosítson az alatt ülőknek.
Beszéljünk egy kicsit a kerti tető méreteiről. Általában az oszlopokon álló fa pergoláknak a méretét az oszlopok belméretével határozzuk meg. Tehát a képen látható szerkezetnek a mérete 2,8 x 3 méteres. Azonban csak ezzel a két mérettel nem tudunk méretileg lefixálni egy tető gyártását. Szükségünk van még a tető külméretére is, ami a képen látható szerkezetnél 3 x 4 méter.

Ezzel a mérettel meghatároztunk mindent, ami egy fából készült hajlított gerendás pergola elkészítéséhez szükségeltetik. Miután meghatároztuk a fa kerti tetőnk méreteit, akkor következik a szín meghatározása, amit egy a Milesi által kiadott színminta alapján vagy a BútorKovács.hu oldalon található festékminták közül tudunk kiválasztani. Végezetül pedig mindent összegezve két dolgot kell küldenie, ha szeretne egy ilyen látványos és szemet gyönyörködtető fából készített hajlított gerendás kerti pergolát. Küldje el nekünk a tető külméretét és a BútorKovács.hu oldalon válassza ki nekünk a színét és mi két hét alatt elkészítünk Önnek egy a képen látható kerti tetőt.

forrás: a hajlított gerendás, polikarbonátos kerti tetők gyártója – BútorKovács