InspirációkPergolák

Fa kerti pergola hajlított gerendákkal 5×7 méteres

Fa kerti pergola hajlított gerendákkal 5x7 méteres
Fa kerti pergola hajlított gerendákkal 5x7 méteres

Tisztelt nagyérdemű! 🙂 Szeretnénk bemutatni Magyarország első, vörösfenyő fából készített hajlított gerendás kerti pergoláját, melynek tetején polikarbonát tető és a napsugárzástól védelmet nyújtó nád található. A képen látható fa kerti tető elkészítését nagyon sok tervező munka előzte meg, mivel hajlított gerendákat nem nagyon árulnak a tüzépen, illetve legközelebb is csak Ausztriában gyártathatunk, melynek elég magas ára van. Tehát nekünk kellett kitalálni, pontosítani a gerendák hajlítását, melynek technológiájáról most nem számolnék be, hanem inkább meghagyom a konkurenciának a kísérletezési szakaszt. 🙂

Maga a pergola, jó néhány nagyon pontosan megtervezett és összeillesztett vörösfenyő alkatrészből áll, melynek elkészítéséhez a lehető legjobb minőségű, azaz első osztályú faanyagot használtunk. Mindezen alkatrészekhez használt faanyag kiválasztása után hossztoldottuk és rétegragasztottuk, hogy az esetleges feszültségek, illetve az apróbb hibák is eltűnjenek a fából. Így kapjuk meg a legmagasabb minőségű faanyagot, melyből a hajlított gerendák és az oszlopok készülnek, szóval maga a kerti pergola. A szerkezeti elemek összeragasztása után, kontakt csiszolóval simára csiszoljuk azokat és portalanítás után elkezdődik a felületkezelés, melyhez a legjobb minőségű felületkezelő anyagokat használjuk a Milesitől, illetve a Sadolintól.

Miután kész a festés, mehetünk is szerelni a szerkezetet, melyekhez már időközben elkészültek a beton tuskók, melyekre a szerkezetet, 4 db rozsdamentes láb segítségével szereljük. A szerelés általában egy nap, de egy 5×7 méteres szerkezetnek általában két nap szerelési időt számolunk.

Tehát, amennyiben szeretne egy fából készült hajlított gerendás kerti pergolát, melyet két hét alatt legyártunk, akkor hívja a BútorKovácsot!

forrás: a fából készült hajlított gerendás ,kerti pergola gyártó – BútorKovács)

Related Articles

Fehérvár 2 rusztikus tölgyfából készült fürdőszobabútor
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

Fehérvár 1 – Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

Fehérvár 1 - Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

Az Eco Serenity Cabin: kompakt faház a kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától
InspirációkTiny House

Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez

Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez