AsztalokFa bútorokFa gerendákFa parkettaInspirációk

Használhatóság vs patinás külső vagyis a Katona József színházban jártunk

Használhatóság vs patinás külső vagyis a Katona József színházban jártunk
Használhatóság vs patinás külső vagyis a Katona József színházban jártunk

A címből már sokak számára kiderült, hogy a Katona József színházban vagyis annak személyzeti társalgójában jártunk. Persze nem egy teadélutánon, fecsegni egy finom sonkásszendvics mellett 🙂 hanem leginkább a felújításra váró személyzeti közösségi részleg miatt, ahová használható és egyben patinás bútorokat terveztek. Ehhez kellett egy megbízható asztalos, de leginkább egy bútorgyártó cég, tehát a BútorKovács, aki egyedi, antikolt, azaz patinás bútorokat gyárt. Továbbá nem retten meg az ipari stílus fémes megoldásaitól sem.

Hogyan is zajlott a kivitelezés?

Egyik délután megtisztelő felkérést kaptunk Budapest egyik elismert belsőépítészétől Lavotha Ágnestől, a Motro.hu vintage kisbútorokat forgalmazó bolt tulajdonosától, miszerint szükség lenne néhány régies, azaz antikolt felületű, ipari stílusirányzattal megáldott bútordarabra a Katona József színház felújított társalgójába.

Első nekifutásra egy matt fekete szekrény tervével lepett meg minket :), majd jöttek a jobbnál jobb, rozsdásabbnál rozsdásabb lábakon álló tölgyfából készített, antikolt asztalok. A tervek láttán, teljesen áthatott minket az „ipari” hangulat 🙂 és máris, fát, kalapácsot és vasat ragadtunk, jó „Kovács” -hoz méltóan. 🙂 Persze azért felkerestünk egy ügyes lakatost is, hogy hegesszen nekünk össze par alkatrészt. 🙂

Továbbá, ha már úgyis öregített, ipari műremek lesz minden, asztal akkor szükség lenne még egy majdnem 5 méter hosszú pultra is. Valamint készítsünk 4 db bárszéket is, melyek szintén a mostani divatirányzatoknak megfelelően rozsdás vas lábakon álljon és patinás ülőfelülete legyen. Végül pedig, ha már dizájnban a cél az eklektikus, ipari hangulata, akkor készítsünk még fából, az öregített pult köré egy patinás falburkolatot is, aminek aztán végkép réginek kell, hogy kinézzen, mivel ez a leghangsúlyosabb része az egész helységnek.

Örömmel fogadtuk ezt a megtisztelő feladatot és néhány fontos részlet megbeszélése után, mégpedig, hogy az asztalok, bárszékek és a tömör tölgyfából készítendő pult felülete milyen mértékben legyen régies hatású. Elsősorban azért fontos ennek a megbeszélése, mert az egyes antikolt felületeknél nem mindegy, hogy milyen technológiát használunk. Valamint az sem utolsó szempont, hogy az erősebben antikolt felületeknél, melyekben kisebb repedések is lehetnek, megfelelő szerkezeti stabilitást biztosítsunk az étkezőasztalnak vagy akár a pultnak.

Jóformán egy új, hibamentes anyagból „alkotunk” egy régi hatást keltőt, megőrizve a szerkezet stabilitását, működőképességét és a funkcionalitását. Fontos szempont volt még, hogy a legyártott új, ámde dizájnban régies hatást keltő bútorok színre is hajazzanak egy régi, patinás bútordarabéval. Ezért egy speciális felületkezelő anyaggal kezeltük le a fából készült szerkezeteket, ügyelve a repedések kitöltésére és a könnyen tisztíthatóságra.

A BútorKovácsnak mi sem volt egyszerűbb hiszen, mind árban, valamint határidőben is mondhatni túlteljesítettük a kívánalmakat. Gyakorlatilag két hét alatt elkészültek a bútordarabok, valamint a pult és az öreg, antikolt falburkolat is, melyekkel bőven a kívánt költségvetésen belül tudtunk maradni. Összegezve tehát, a Motro.hu a BútorKovács segítségével megalkotta a Katona József színház társalkodószobáját, ahol a művészek igazán átérezhetik a régmúlt, eklektikus, ipari hangulatát.

(forrás: az eklektikus, ipari bútorok, berendezések gyártója – BútorKovács

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?