AsztalokInspirációk

Milyen fából érdemes étkezőasztalt vásárolni

Shabby chic stílusú étkezőasztal inspiráció
Shabby chic stílusú étkezőasztal inspiráció

1995 óta gyártunk étkezőasztalokat és eddigi munkáink során szinte mindet keményfából készítettük. Kőris, tölgyfa, vaddió vagy éppen akác? Minden kemény lombos fafajnak megvan a maga szépsége, amit egy étkezőasztal teljes mértékben vissza is tud adni.

Persze nem mindegy a lamellák szélessége, azaz, hogy milyen széles szeletekből készült. Valamint a fa rajzolata is sokat nyom a latba, amit a válogatás is nagyban befolyásol.
Mi legtöbbször a rajzolatos, flóderos anyagokat szeretjük, így egy látványos rajzos táblát kapunk, amivel öröm dolgozni.


Minden asztalos, bútor készítő a tökéletes anyagokat keresi, hogy a legszebb étkezőasztalt tudja legyártani. Mindez addig igaz, ameddig egy minimalista, sima felületű asztalt szeretnénk készíteni.


2015-től már ez a tézis, hogy a legszebb, legrajzosabb anyagokat keressük megdőlt. Elkezdtünk rusztikus étkezőasztalokat gyártani. Ezekhez pedig már az újrahasznosított, valamint a másod és harmad osztályú anyagokat használjuk, melyet javítunk és stabilizálunk. Itt jön elő igazán az asztalos kreativitása, miszerint meg kell látni, hogy milyen módon dolgoz fel egy olyan anyagot, amit más simán összevág tűzifának. Milyen módszert használ a repedt vagy éppen szuvas anyag kijavítására, az esetleges csaphelyek bedolgozására és azok megmutatására. Valamint az asztalos szeme előtt kell legyen a komplett asztal felületi struktúrája, amiben szögnyomok, repedések, felületi hibák találhatóak.


Gyakorlatilag egy ilyen rusztikus, bontott gerendás asztal legyártásához sokkal több kreativitás, tapasztalat kell, mint egy minimalista bútordarab megalkotásához. Egy következő cikkben mindezt részletezzük is, hogy még véletlenül se gondolják az esetleges megrendelők, hogy a bontott anyag olcsóbb, ezért az asztal elkészítése sem kerül annyiba.
2015 óta, mióta elkezdtük az újra hasznosítást, jobban mondva a bontott anyagokból készült bútorok gyártását, sokkal jobban odafigyelünk a környezetünkre és nagy hangsúlyt fektetünk a fa asztalok népszerűsítésére. Nem győzzük elégszer mondani, hogy míg a pozdorja kb 10-14 év, addig egy fa asztal egy életre kiszolgál.


Vegyél tehát fa rusztikus vagy sima étkezőasztalt, tőlünk vagy egy másik cégtől, hogy ezzel is óvd a környezeted!
Amennyiben tőlünk szeretnél rusztikus étkezőasztalt vagy éppen egy bontott gerendás asztalt vásárolni, akkor keress a +36 30 504 92 61-es telefonszámon kérj ajánlatot.

Kérj ingyenes ajánlatot rusztikus étkezőasztalra

Szívesen legyártjuk neked álmaid étkezőasztalát. Nézz körül webáruházunkban vagy inspirálódj tovább blog bejegyzéseinkből

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
  Asztalok

  Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

  Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok