Fa bútorokFelújításInspirációk

Rusztikus könyveskuckó szürke színben, antikolt felületekkel

rusztikus könyves kuckó, egyedi méretben, szürke antikolt felülettel
rusztikus könyves kuckó, egyedi méretben, szürke antikolt felülettel

Már régóta szerettünk volna egy rusztikus könyves kuckót készíteni, de mindez idáig elkerült minket a lehetőség. Szerencsére 2022-ben kaptunk egy komplett enteriőr berendezési lehetőséget, ahol benne volt a listában egy 240 cm hosszú és 120 cm széles fekvőfelületű könyves kuckó.
Megkaptuk az alaprajzot és az inspirációs fotókat az elképzelt elrendezésről. A színnel kapcsolatban pedig nekünk kellett néhány mintát készíteni, hogy a lehető legjobban passzolót gyárthassuk le.

rusztikus könyves kuckó egyedi méretben, szürke, antikolt felülettel

A tervezés után már összeállt a könyves kuckó

Miután összeállt fejben egy 80 %-os elképzelés, rögtön neki is álltunk a helység pontos méreteinek levételéhez. Átbeszéltük az idő közben kialakult új ötleteket és miután lepontosítottunk mindent, már kezdődhetett is a gyártás előkészítése.
A bútor váz szerkezete, mint szinte minden bútorunk tömör fából készül, hogy tartós és strapabíró legyen. Mondjuk egy könyves kuckóban nincsen túl sok ugrálás és aktív élet. Inkább csak egy szimpla elvonulós, relaxálós sarok, ahol az ember olvas és kikapcsolódik egy picit.
Mivel túl sok hely nem volt a két gipszkarton fal között, ezért fontos szempont volt a kényelmes fekvés és néhány könyv, valamint telefon töltő helyek kialakítása. Továbbá azt a helyet utólag gondolták ki, ezért villanykapcsolót sem helyeztek el ide. Konnektorok voltak, de sajnos egy madzagos lámpa nem lenne túlságosan szép látvány. Ki kellett találnunk, hogy milyen kreatív módon oldanánk meg a két lámpa búra felkapcsolását.
Szerencsére vagy sajnos, csak egyetlen ilyen komolyabb kreativitást igénylő feladatunk volt a könyves kuckóval. A többi már a kisujjunkban van, illetve a megrendelő is már a tervezési fázisban pontosan levázolt nekünk mindent.
Miután megvolt a pontos gyártmány terv, kezdődött is az alkatrészek szabása, melyeket csak utána lehet antikolni, hogy rusztikus felületű legyen.
Látványelemként az ajtó nyílását díszítettük ki, rusztikus gerenda burkolatunkkal, melyben akár a vezetékek is futhatnak.
Ezek után jöhettek a belső polcok és a fekvő felület kialakítása, amire egy 20 cm magas matrac kerül, hogy minél kényelmesebb legyen rajta az olvasás vagy az olvasás közbeni alvás.
Természetesen a polcok is tömör fából készültek és könnyedén alakíthattuk, formálhattuk minden paraméterét.
A fekvő felület és a polcok mellett készült még egy tükörkeret, illetve két darab lámpa tartó konzol is, hogy a lámpák a megfelelő helyre világítsanak.

Szeretjük a kreatív munkákat

Szeretjük az ilyen kreatív bútorokat, melyek összetettek és hűen tükrözik a készítő minőségi munkáját és a lelkiismeretes hozzáállását, hogy a megrendelő mindig a legjobbat kapja. Írunk még a könyves kuckóról, hiszen volt ott még néhány kihívás, de sajnos most ebbe a cikkbe nem fért bele.
Amennyiben szeretnétek egy ilyen vagy ehhez hasonló kuckót, olvasósarkot akkor keressetek telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy kérjetek e-mailben ajánlatot a butorkovacs@butorkovacs.hu címre írott levélben.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa gerendákInspirációk

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?