Fa bútorokFelújításInspirációk

Fehérvár 1-2 rusztikus stílusú fürdőszobabútor egyedi méretben

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól

Fehérvár 1 elnevezésű, rusztikus stílusú fürdőszobabútorunk tökéletes választás egy kisebb méretű fürdőszoba enteriőrbe is, mivel egyedi méretben gyártjuk.
1995 óta készülnek fürdőszobabútoraink, de ez az egyik legszebb és az esztergált lábak mellet is az egyik visszafogottabb. megjelenésű mosdószekrényünk.
A festett külső alatt pedig ott lapul a tömör vörösfenyő korpusz, illetve az esztergált lábak pedig bükkfából készültek. Miért pont bükkfából és nem vörösfenyőből?

Sajnos a vörösfenyő nem alkalmas az esztergálásra. Ugyan keményfa, mint a bükk, de a szálirányok és széles pászták miatt nem lehet olyan szép éleket esztergálni bele, mint a bükkbe és a platánba. Ezért is festett kivitelben gyártjuk, hogy a különböző fafajok ne csapják agyon a dizájnt. 🙂 Ennek kapcsán sokat gondolkodtunk, hogy az alsó polc miből készüljön és pontosan milyen jellegű legyen. Volt, hogy beléceztük és 2 cm széles közökkel egész jól nézett ki, de féltünk hogy a porosodás miatt alul látszik, ha koszosodik a padló.
Egy sima szürke lap pedig nem mutatott volna semmit és még karcos is lehet, ha nem vigyázunk ár eléggé.

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól

 

Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól

Így maradt a jól bevált megoldás, hogy készítsünk oda is egy rusztikus tölgy lapot, mint a pult anyaga és kezeljük ugyan azzal az olajjal, hogy bírja a nedves környezetet is.
A polc felett elég hely van néhány törölközőnek, ami nem fért be a fiókba, amibe inkább a többi fürdőszobai dolgot érdemes beletenni. A szifon sem foglal helyet, mivel egy speciális megoldással, közvetlen a munkapult alatt vittük el.
Végül pedig a mosdószekrény fa pultja, amely tölgyfából készült és egy speciális olajjal kezeltük, hogy strapabíró legyen a mindennapos használatból eredő behatásoknak, illetve a víz se tegyen benne kárt. Könnyedén letörölhető, tapintásra sima, fából készült, bontott gerenda stílusú felület.

A Fehérvár 2 rusztikus fürdőszobabútor tölgyfából

 

    • A Fehérvár 2 elnevezésű, rusztikus, bontott gerendás fürdőszobaszekrényünk egy egyszerű, letisztult forma. Az anyaga tömör tölgyfa, melyet elsősorban bontott gerendákból és másodsorban pedig új fűrészáruból válogattunk ki.

    • Bármelyik stílusú fürdőszobában megállja a helyét, hiszen a rusztikus, bontott gerendás megoldások már a minimalista, fényes környezetben is mutatósak. Mértével sem lehet gond, hiszen az egyedi igényekhez igazítjuk. Egyedi méretének köszönhetően bármilyen mosdókagyló helyezhető rá. Még akár egy dupla is, ha mondjuk elfér a fürdőszobádban egy 2 méter széles darab.

    • Természetesen nem csak tölgyfából tudjuk gyártani Fehérvár 2 névre keresztelt fürdőszobabútorunkat. Számos más lágy és kemény lombos fafaj is alkalmas fürdőszobai használatra. Ilyen fafaj például a kőris és a bükkfa is, melyek kemény fák osztályába soroljuk. A vörösfenyő, borovifenyő és akár a cseresznye fa is látványos és rajzolatos fafaj, amit érdemes bármilyen bútor készítésére használni.

Fehérvár 2 rusztikus, bontott tölgyfa fürdőszobabútor a gyártótól

 

Fehérvár 2 rusztikus, bontott tölgyfa fürdőszobabútor egyedi méretben a gyártótól

A lefolyó gépészeti megoldása is több féle lehet, hiszen már bronz színű szifonokat is vásárolhatunk, ha az tetszik.

További számos lehetőség rejlik benne, hiszen egy kreatív tervező alkatnak egy alap is lehet, amit saját magának alakít.

Amennyiben szeretnél egy látványos és kreatív megoldást a fürdőszobádba, akkor keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Egyedi ajánlatkéréssel pedig írj e-mailt a butorkovacs@butorkovacs.hu címre.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?