AsztalokFa bútorokFelújításInspirációk

Legnépszerűbb rusztikus fa étkezőasztalaink tölgyfából

Tölgyfából készült, rusztikus stílusú étkezőasztal
Tölgyfából készült, rusztikus stílusú étkezőasztal

Minden általunk gyártott rusztikus fa étkezőasztal legalább 120 kilót nyom egy 200 cm hosszú és 100 cm széles darab. Nem véletlenül van ekkora tömege egy ilyen jellegű, fa étkazőasztalnak, hiszen ez 100 %-ban fa és abból is az egyik legkeményebb.

Tartós megoldások akár egy életen át.

Számos blogcikkünkben arról írunk, hogy mennyivel tartósabb és környezet-barátabb megoldás fából gyártani bármilyen bútordarabot, mint például étkezőasztalt.
Ilyen jellegű asztalunk például a Bolzano is, amit egyedi méretben, 180×90-es mérettől gyártunk egészen akár a 6 méteres hosszig.

BOLZANO bontott gerendás rusztikus asztal a gyártótól
BOLZANO bontott gerendás rusztikus fa étkezőasztal a gyártótól


Több féle stílusban készülhet ez a fajta étkezőasztalunk, hiszen a sima rusztikustól egészen a Provence vagy a Shabby Chic, esetleg az igazi ínyenceknek pedig az Industrial felületű.
Tartós, strapabíró szerkezet egy igazán kopásálló felülettel párosítva tökéletes választás nagycsaládosoknak. Könnyű takarítani, mivel a tapintásra sima felülete könnyedén letörölhető, akár egy nedves ronggyal is.
Számos tömör tölgyfa asztalt készítettünk, de mind közül ez az egyik legnépszerűbb forma, amit akár kihúzhatós változatban is készítünk. Ugyan kicsit nehéz mozgatni, de mivel „van benne anyag” ezért nem is meg olyan könnyen tönkre. Gyakorlatilag a fix méretű el is bírja mindazok súlyát, akik körbeülik. Legyenek akár fejenként 100 kilósak is.

A második legnépszerűbb rusztikus étkezőasztalunk

Szintén tömör fából készítünk, a Soul és Milánó asztalunk. Utóbbi egy picit hasonlít a Bolzanora, mivel a vastag láb és a vastag tető elég markáns és látványos megoldás, mindkét étkezőasztalnál. Akár egy rusztikus dísz gerenda alatt is tökéletesen mutat.
A Soul pedig egy igazán Industriális stílusú, rusztikus étkezőasztal, vasból készült lábakkal és egy robusztus tölgyfa gerendával a lábak között. Tökéletes megoldás, ha egy igazán látványos nem hétköznapi asztalt szeretnél vagy szeretnétek. Ez az asztal akár még egy traktort is kibír, ha valaki ráteszi. 🙂
Az 5 cm vastag, tömör tölgyfa tető és a lakatos barátunk által profin összehegesztett lábak akár, minimum 150 kilót nyomnak, ha egy 200×100-as asztalról van szó. Egy 4 méteres pedig már 250 kilót is nyomhat.
Mivel minden asztalunk keményfából készül és nem rózsafa vagy valami pozdorja egy kis dekorittal fedve, így egy belerúgás az ujjad töréséhez is vezethet.

Keress minket a BútorKovácsot, ha egy igazán strapabíró étkezőasztalt szeretnél tömör tölgyfából. Hívj a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy írj nekünk a butorkovacs@butorkovacs.hu e-mail címre.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok