InspirációkPergolák

Fából készült, egyenes gerendás kerti pergola terasztető árak

Fából készült, egyenes gerendás kerti pergola terasztető árak
Fából készült, egyenes gerendás kerti pergola terasztető árak

Manapság már rengeteg médiumon találhatunk szebbnél szebb, fából készült pergola terasztetőket, melyeknél általában egy jól bevált forma a domináns. Semmi csicsa, hanem az egyszerűbb, ám de látványos megoldások és a letisztult formák terjedtek el.

A képen látható kerti pergola terasztető is egy külföldi gyártó terméke, melyet gyártóként mustrára fogtunk.
Mint ahogyan már említettük az egyszerű, de látványos megoldások láthatóak ezen a kerti tetőn is.

Kezdjük mindjárt az oszlopokkal, melyek egy 10×10 cm keresztmetszetű borovifenyő fából készültek és az alsó részen fel van doplungolva, azaz hétköznapi nyelven vastagítva. Nagyon találó, egyszerű és hihetetlen látványos, mivel felöltözteti az egészvszerkezet és rendkívül költséghatékony megoldás. Továbbá nem utolsó sorban eltakarja az oszlopok rögzítéséhez használt vasból készített szerkezetet.

A következő lényeges és említésre méltó szerkezeti elem ezen a fából készült pergolán a tető részen használt áthidaló gerendák megoldása. Az már biztosan látszik, hogy a kerti tető tervezője itt sem felejtette el a kecses megoldások használatát, hiszen maga az összekötő fák keresztmetszete a megszokottnál sokkal vékonyabb. Ennek köszönhetően tudta a tervező megőrizni a szerkezet letisztult formáját.
Persze mivel fából készült szerkezetről beszélünk, így ahol elvett a „dizájner” ott az vissza is kellett adnia, hiszen a pergola stabilitását fenn kell tartani. Ennek következménye a sarkokon az íves keresztpántok, melyek a tetőszerkezet oldal irányú stabilitását biztosítják.

Utoljára hagytuk a pergolának a tetején elhelyezett fából készült díszítő és árnyékoló elemeket, melyek a terasztető ékét jelentik. Természetesen ennek kialakítása is egy kreatív megoldás, hiszen nem elég csak pár fa padlót felszegelni a tetőre, mert azok biztosan nem mutatnak semmiféle látványt. Így kénytelen volt a tető tervezője némi díszítéssel felvértezni a fa tetőelemek végeit, hogy megőrizze a letisztult dizájnt.

Gyártóként bátran kijelenthetjük, hogy a képen látható fából készült kerti pergola terasztető nem feltétlen egy bonyolult szerkezet, hiszen nem tartalmaz nehezen megoldható asztalosipari megoldásokat. Persze ez a legtöbb esetben erény, hiszen minél bonyolultabb egy szerkezet, annál több a hibalehetőség.
Továbbá a nehezen kivitelezhető fa szerkezetek ára is sokkal magasabb, mivel manapság a szakmunka, pontosabban az igényes és minőségi szakmunka megfizethető ugyan, de jóval drágább, mint egy „mekkelek” ezermester, aki ugyan össze tud építeni bármit, de annak tartóssága nem feltétlen egyezik a hozzáértőkével.
Mivel mindenkinek fontos az ár és az érte kapott termék minősége, ezért erről egy következő cikkünkben fogunk bővebben írni, hiszen az egy újabb, nagyobb lélegzetvételű szigorúan szakmai gondolatvétel lenne. Tehát a fa kerti tetők és a fából készült pergolák árairól és az árak –szerkezeti megoldások összefüggéseiről hamarosan írunk.

Addig is ha felkeltettük érdeklődését és szeretné megtudni, hogy egy 4×4 méteres, fából készült pergola terasztető mennyibe is kerülhet, akkor érdeklődjön a BUTORKOVACS@BUTORKOVACS.HU címen vagy hívjon telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

forrás: a fából készült kerti perogla terasztetők gyártója – BútorKovács

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?