Inspirációkrusztikus konyhabútor

konyhakiállítás 2023 – készülnek rusztikus, fából készült konyhapult minták

konyhakiállítás 2023 – készülnek rusztikus, fából készült konyhapult minták
konyhakiállítás 2023 – készülnek rusztikus, fából készült konyhapult minták

1995 óta foglalkozunk konyhabútor gyártással, de nagyjából 7 éve kezdtünk el rusztikus, fából készült konyhapultokat gyártani. Ennek csupán az az oka, hogy régebben nem voltak olyan felületkezelő anyagok, mint manapság. A fa elég kényes anyag és nem bírja tartósan a vizet, mint egy kő vagy korián anyag, de sokkal-sokkal tartósabb, a pozdorjából készült munkalapnál.

Továbbá nem utolsó szempont, hogy a fa környezetbarát és újrahasznosítható, ellentétben a többi anyaggal szemben. Nem kell hozzá oldószeres ragasztó és a feldolgozása is sokkal egyszerűbb, mint mondjuk a pozdorjának.

Sokkal több érv szólhat a tömör fa munkalap mellett, ami alapján biztosan ezt választhatjuk és nem a kevésbé tartós megoldásokat, ami ugyan rövid távon olcsóbb.

Nem utolsó szempont még, hogy egy fa munkapult szinte élethosszig tart, ha megfelelő felületkezelő anyaggal kezeljük és a rusztikus struktúrájú könnyedén javítható, ha esetleg megsérül.

Hosszú távon tehát a legjobb választás a rusztikus fa munkapult.

Mekkora méretben gyártjuk?

Egyedi megrendelés alapján készülnek, de a legtöbb esetben a standard 60 vagy az IKEA 65 centiméteres korpusszélességéhez igazodunk. A hossza akár 6 méter is lehet, ha be lehet vinni a konyhába.

Konyhaszigetekre is könnyedén rászabható, ha megfelelő méretben van táblásítva. Legutóbb 3 méter hosszú és 2 méter széles konyhasziget pultot készítettünk, rusztikus tölgyfából.

Speciális felületkezelést kap, hogy bírja a vizet?

Több megoldás létezik a fa felületének konzerválásra, de a legegyszerűbb a festés. Ehhez magas kopásállóságú felületkezelő anyagokat használunk, elsősorban matt kivitelben. Minimum 2 vagy 3 rétegben kezeljük az elkészült pult felületét, ami ezek után már bírja a vizet is, ami az esetleges mosogatás kapcsán kerülhet rá.

Hogyan tudjuk kiválasztani a nekünk legjobban tetsző, fa munkapultot? Esetleg több mintázat, struktúra közül is válogathatunk?

Idén leghamarabb a márciusban megrendezésre kerülő konyhakiállításon találkozhattok rusztikus, fából készült konyhapult mintáinkkal. Egyenlőre egy világosabb és egy sötétebb színt készítünk, egyenes száliránnyal. Megpróbálunk még egy halszálka elrendezésűt is gyártani, de nem biztos, hogy elég időnk lesz rá, mivel az már egy viszonylag bonyolultabb megoldás, ha a takarékos anyaghasználatot tartjuk szem előtt.

Milyen fából készítünk munkapultot?

Elsősorban tölgyfából, de a kőris és a vörösfenyő is opció lehet, melyek szintén kemény fafajok és a rajzolatuk is látványos, ellentétben a bükkfáéval. Bontott fenyő gerendákból is készítettünk már, de sajnos a beszerzés elég nehézkes.

Amennyiben még nem sikerült választanod, vagy még vannak nyitott kérdések a megfelelő konyhapult kiválasztásában, akkor mindenképpen látogass ki a konyhakiállításra és keresd az OTT MANUFACTURA és az ART MIRROR standját.

Mégsem tudsz ellátogatni a kiállításra, akkor a két céget keresheted az üzletükben is Székesfehérváron és Biatorbágyon.

Továbbá, ha szeretnéd belsőépítész segítségét kérni, akkor keresd FILOMÉNA HABERLAND-ot avagy a FILOCONCEPT instagram oldalt.

Természetesen minket is kereshettek, ha valamire még kíváncsiak vagytok, hiszen szívesen segítünk bármiben, ami bútorgyártással kapcsolatos. Írjatok nekünk a butorkovacs@butorkovacs.hu e-mail címre vagy hívjatok a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?