Fa bútorokFa gerendákInspirációk

Rusztikus fa gerendák a HolzArttól

Rusztikus fa gerendák a HolzArttól
Rusztikus fa gerendák a HolzArttól

Nem Michelangelo volt az egyetlen, aki élete nagy részét azzal töltötte, hogy a mennyezetre nézett; a legtöbben ugyanolyan jelentős időt töltünk az ég felé irányuló tekintettel. Ébredéskor, álomba merülés előtt, valamint a merengés és a nyugalom pillanataiban a mennyezet egy vászon, amelyen szemünkkel elidőzünk és hagyjuk elménket sodródni.

Belegondolva ezekbe az értékes pillanatokba, nem is kérdés miért fontos megfelelő időt fordítani a mennyezetünk esztétikájára. Szerencsére a rusztikus mennyezet lehetőséget kínál arra, hogy ötvözzük a régmúlt katedrálisok hangulatát egy vidám élettel teli otthon megjelenésével.

A vintage és természetközeli megoldások részévé váltak a modern belsőépítészetnek és a csupasz fa földes eleganciát kölcsönöz a sokszor sivár mennyezetnek. Ami nem is csoda, hiszen a fa a belsőépítészet egyik legnemesebb anyaga, amely textúrájával és megjelenésével melegséget teremt, valamint kifinomult stílus és ízlés benyomását kelti. Kivételes tulajdonságai, feldolgozási képességei és kialakítása, valamint a hely kellemes érzése miatt a fa elengedhetetlen anyag otthonunk díszítéséhez.

A rusztikus födémgerenda nem csupán arra alkalmas, hogy az unalmas fehér falakat műalkotássá alakítsa, de mennyezeti gerendaként egyedi hangulatot teremt a nappaliban vagy az otthon közösségi tereiben. Remek kiegészítője lehet bármely beltéri-vagy terasz projektnek. A lucfenyő, vagy tölgyfa gerendák vintage megjelenést kölcsönöznek minden belső térnek vagy rusztikust csavart adnak egy modern konyhának.

A fa ebben az esetben felhasználható elsődleges anyagként vagy más anyagokkal kombinálva. Függetlenül attól, hogy a cél egy enyhén textúrált mennyezet antikolt gerendával való lefedése vagy egy sima mennyezet kiemelése, több módja is van a mennyezet felöltöztetésének. Akár Toszkánában, akár az angol romantika egyik kisvárosába szeretnéd magad érezni gerendáink különböző stílusokat teremtenek otthonodban.

Az inspirációk gazdag sokasága felejthetetlen tereket hozott létre és hívta új életre a mennyezetet. Inspirálódj oldalunkon vagy álmodd meg és rendeld meg a hozzáillő gerendát, amit standard (2, 3, 4, 5, 6 méter hosszú szálakban rendelhető) vagy akár ennél hosszabb, egyedi méretekben is kiszállítunk számodra. Személyre szabott kéréseket is szívesen teljesítünk, legyen szó a színkombinációt vagy méreteket illetően, a csodálatos és szemet gyönyörködtető végeredmény érdekében.

A fa díszgerenda alkalmazása az egyik legnépszerűbb anyag a mennyezet tervezésben, mivel a natúr vagy festett fa felmelegít minden teret és jól kompenzálja a hűvös mennyezeti megoldásokat. Nincs okod hezitálni, hiszen biztosan megtalálod az otthonodhoz illő stílust. Választhatsz a „shabby chic”- színben és felületi struktúrában is a lehető legantikoltabb a gerenda, „rusztikus” – a felület kidolgozása közepesen strukturált és a festésen is látszik, hogy egy öregebb, antik gerendáról beszélünk vagy a kettő kombinációjából. A natúr felületkezelés nélküli, standard színekből 5 félét gyártunk, ezenfelül pedig egyedi, a Milesi cég színskálájáról választható pác színekben vagy RAL és NCS (RAL-NCS színskála) színben is elérhetőek termékeink. Környezetbarát módon, oldószermentes anyagokkal, vizes bázisú festékekkel és BIO olajjal dolgozunk. Sőt kérés esetén a meglévő parkettához vagy fafelülethez igazítjuk a gerenda színét.

A lucfenyő vagy tölgyfa gerendák egyaránt könnyen tisztíthatók, törölgethetőek és tapintásra sima felülettel rendelkeznek. Ha valaha is vágytál arra, hogy egy parasztház tornácán borozgass, vagy vidéki költő módjára pihenj a kandalló mellett az antik mennyezet a menedékében, akkor ideje méretet venni a nappali mennyezetéről… Sőt, mivel a rusztikus séma soha nem megy ki a divatból- ahogyan te is csak jobb leszel az idő múlásával- bátran nyugtázhatod, hogy a régi világ boltozatának mindig helye lesz az újban.

Ha bármilyen kérdésed van a födémgerendákkal kapcsolatban, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Néhány fontos technikai adat:

standard befoglaló, keresztmetszeti méretek:
4 féle standard befoglaló méretben: 19 cm magas és 17 cm széles / 13 cm magas és 19 cm széles / 12 cm magas és 12 cm széles / 6 cm magas és 9 cm széles (gyártottunk már 40 cm széles és 40 cm magas gerendát is)

rendelés menete:
igény esetén helyszíni felméréssel / leadott méretek alapján árajánlat küldés / megrendelés esetén, ha egyedi színt szeretnének akkor színmintát készítünk, majd az alapján indulhat a gyártás, miután emailben visszaküldték a mintán található kódot

gerendák beszerelése, felszerelése:
igény esetén cégünk is vállalja a munkát / utólagos beszerelés is megoldható, de előfordulhatnak sérülések a falon / mennyezetfűtéssel szerelt födémre is megvalósítható, de az speciális szerelési igényeket jelent

szállítás:
speditőr cég segítségével 12 méter hosszig tudjuk küldeni a megrendelés helyszínére, egyedi ár alapján

Keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy az alábbi e-mail címre várjuk ajánlatkérésedet. butorkovacs@butorkovacs.hu

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?