AsztalokFa bútorokInspirációk

Bolzano, tömör tölgyfa asztalunk egyedi méretre gyártva a legjobb áron

Érkeznek legújabb, tömör fából készült étkezőasztalaink
Érkeznek legújabb, tömör fából készült étkezőasztalaink

A Bolzano névre keresztelt rusztikus étkezőasztalunk volt az első igazán bontott gerenda stílusú és egyben robosztus bútorunk, amely elbírja a körülötte ülők súlyát. Kevés olyan szerkezetű asztalt találni a webáruházak vagy a bútorboltok kínálatában, melyek ekkora terhet elbírnak. Megkockáztatom, hogyha a sarkain kapák a súlyt, akkor egy autót is elbírnak.

Ezért mondjuk mindig, hogy tömör fából vásároljunk étkezőasztalt, hiszen az „fényévekkel” tartósabb, mint a bútorlapos vagy MDF megoldások. Amellett, hogy kismértékben terheli a környezetet az előállítása, csupa természetes anyagokat használunk a kész termék kialakításához, például a felületkezeléséhez is. Továbbá, ha már kiment a divatból a színe, akkor az új igényekhez igazítva át is festhető, miután a régi festékanyagot csiszolással vagy egyéb kisipari megoldással eltávolítottuk.

    • Ugyan ezt nem tehetjük meg egy pozdorjából készült asztalnál. Átfesteni még talán, de az biztos, hogy nem lesz hosszúéletű megoldás, mivel az oldószermentes felületkezelő anyagok nem tapadnak olyan jól egy dekorit felülethez. Az oldószeres pedig akár meg ís marhatja a por-szórni kívánt alkatrészeket.

Tehát ennyi negatív tulajdonság után, amit a bútorlapos asztalokról tudunk már, talán belátjuk, hogy maradjunk a természetes anyagoknál. Egy rusztikus fa asztal a legjobb választás, amit életünk során biztosan nem bánunk meg.
Kanyarodjunk egy kicsit vissza Bolzano asztalunkhoz, ami egy autót is elbírhat. Tömör tölgyfából készült és egy speciális olajjal kezeljük, ami megvédi az esetleges szennyeződésektől, mint a bor vagy a pirospaprika. Könnyedén egy vizes vagy akár csak egy nedves ronggyal is letörölhető és a rusztikus felület miatt sem kell fogkefével „csiszatolni”. Tökéletes tisztán tartható, mivel a festés előtt egy speciális, a rusztikus felületek csiszolására fejlesztett, kefegéppel simítjuk le a felületet.

Az asztal szerkezeti összeépítése is egy masszív megoldás, amiről 4 db speciális, étkezőasztalokhoz használt vas, valamint 4 db 12 mm vastag ászok csavar gondoskodik. Speciális esetekben vas helyett keményfát használunk, amit a kávához dűbelezünk és 2 db ászok csavart használunk lábanként. Az utóbbi megoldás már elég komoly terhelést is kibír, ami akár egy autó súlya is lehet.

Természetesen mindig az egyedi igényekhez igazodunk, melyeknek a képzelet és a pénztárcánk szabhat határokat. Mivel a tölgyfa alapanyag elég drága, így az asztal is egy viszonylag magasabb összegért vásárolható meg.
Nagyjából dupla annyiért, mint egy pozdorja lapokból készült étkezőasztal. Viszont a bútorlapos megoldás 5-7 évet szokott kibírni, míg a tömör, kemény lombos fából készült rusztikus étkezőasztalt pedig az unokáink is használni fogják.

    • Bolzano asztalunk már 271.000.- forintos alap áron elérhető, ha 2 méter hosszú és 90 cm széles változatban szeretnénk.

    • Ilyen érvek tükrében válasszunk tehát étkezőasztalt és, ha lehetséges mindig tömör fából kérjük a gyártását, amennyiben egyedi vagy standard méretet szeretnénk.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a BútorKovács gyártsa le egyedi méretben rusztikus étkezőasztalod, akkor keress minket a +36 30 504 9261-es telefonszámon.
Ingyenesen kérheted ajánlatunkat is a webáruházunkon keresztül, ahol az étkezőasztalok menüpont alatt találod a termékeket.

Kérj ingyenes ajánlatot étkezőasztalra

Szívesen legyártjuk neked álmaid étkezőasztalát. Nézz körül webáruházunkban vagy inspirálódj tovább blog bejegyzéseinkből

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?