Fa gerendákInspirációk

Hungarocell dekor gerenda

Rusztikus fa födémgerenda a gyártótól
Rusztikus fa födémgerenda a gyártótól

A dekor gerendák már egy ideje a rusztikus enteriőrök elengedhetetlen része. Gyakorlatilag minden olyan élettérbe, ahol figyelnek a legapróbb részletekre is, ott biztosan helyet kap a mennyezeten vagy még az ajtók feletti áthidalókat is rusztikus gerendával díszítik.

Sajnos vagy szerencsére a hungarocell megoldásnak elég sok hátránya és korlátja van. Többek között, hogy az előállítása és feleslegessé vált darabok eltüntetése nem feltétlen egy környezetbarát dolog.

Továbbá a hungarocell dekor gerenda:

  • csak 2 és 3 méteres szálakban kapható
  • 3 féle szélességi és vastagsági méretben gyártják
  • ugyan párnafához is lehet szögelni, de a legtöbben inkább felragasztják a mennyezetre egy drága és oldószeres ragasztóval, ami szintén terheli a környezetet
  • mivel egy öntött megoldással készül, ezért minden darab tökéletesen egyforma és több egymás mellé helyezett darabnál nagyon szembetűnő
  • hosszában sem túl szerencsés toldani, hiszen szinte ordít, hogy több darabból készült (egy igazi mennyezetgerenda nincs megtoldva hosszában)
  • végül pedig a szín sem utolsó szempont, mivel ha jól tudjuk, akkor csak 2 vagy 3 féle árnyalatban kapható (biztosan átfesthető, de valószínűleg nem lesz egy esztétikus megoldás)

Gyakorlatilag egyetlen jó tulajdonsága van, hogy könnyű és nem terheli a mennyezetet. Viszont a fánál pedig az oldalfalba is szoktunk párnafát fúrni, így a fa dekor gerenda sem terheli a födémet.

Gondoljuk csak végig, hogy mégis miért vásárolunk meg egy ilyen jellegű dekor gerendát. A mennyezetünket szeretnék díszíteni és próbáljuk hasonlíttatni egy igazi, klasszikus parasztház födémmegoldásához. A legtöbb esetben a legnagyobb hungarocell gerenda jól mutat, de ha már 4-5 darab van egymás mellett, akkor nagyon mű hatású. 3 méter feletti hosszban pedig a toldás is „kiveri” az ember szemét, főleg ha egy oldalon toldják meg mindet.

Továbbá, ha a toldalék nagyobb és annak a maradéka nem jó sehová, akkor elég sok pénzt dobunk ki az ablakon. Nem beszélve a környezeti terhelésről, hiszen a hungarocellt nem szabad a kukába dobni.

Mi ezért is javasoljuk a inkább a fa megoldásokat, hiszen abból egyedi méretben tudunk gyártani. Nem lesz két egyforma darab, a színét is a megrendelő igényeihez igazítjuk és a hossza is pont akkor, mint amekkora a szoba hossza. Akár 12 méter hosszú gerendát is legyártunk, ha szükséges.

Árban is persze meg kell versenyeztetni a hungarocellt és a fát, de mivel igazodunk a műanyag árához, ezért szinte ugyan annyiért vásárolhatsz rusztikus fa gerendát, mint hungarocell dekor gerendát.

Ajánlatkéréseddel kapcsolatban írj a butorkovacs@butorkovacs.hu címre vagy keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?