Fa gerendákInspirációk

Hungarocell dekor gerenda

Rusztikus fa födémgerenda a gyártótól
Rusztikus fa födémgerenda a gyártótól

A dekor gerendák már egy ideje a rusztikus enteriőrök elengedhetetlen része. Gyakorlatilag minden olyan élettérbe, ahol figyelnek a legapróbb részletekre is, ott biztosan helyet kap a mennyezeten vagy még az ajtók feletti áthidalókat is rusztikus gerendával díszítik.

Sajnos vagy szerencsére a hungarocell megoldásnak elég sok hátránya és korlátja van. Többek között, hogy az előállítása és feleslegessé vált darabok eltüntetése nem feltétlen egy környezetbarát dolog.

Továbbá a hungarocell dekor gerenda:

  • csak 2 és 3 méteres szálakban kapható
  • 3 féle szélességi és vastagsági méretben gyártják
  • ugyan párnafához is lehet szögelni, de a legtöbben inkább felragasztják a mennyezetre egy drága és oldószeres ragasztóval, ami szintén terheli a környezetet
  • mivel egy öntött megoldással készül, ezért minden darab tökéletesen egyforma és több egymás mellé helyezett darabnál nagyon szembetűnő
  • hosszában sem túl szerencsés toldani, hiszen szinte ordít, hogy több darabból készült (egy igazi mennyezetgerenda nincs megtoldva hosszában)
  • végül pedig a szín sem utolsó szempont, mivel ha jól tudjuk, akkor csak 2 vagy 3 féle árnyalatban kapható (biztosan átfesthető, de valószínűleg nem lesz egy esztétikus megoldás)

Gyakorlatilag egyetlen jó tulajdonsága van, hogy könnyű és nem terheli a mennyezetet. Viszont a fánál pedig az oldalfalba is szoktunk párnafát fúrni, így a fa dekor gerenda sem terheli a födémet.

Gondoljuk csak végig, hogy mégis miért vásárolunk meg egy ilyen jellegű dekor gerendát. A mennyezetünket szeretnék díszíteni és próbáljuk hasonlíttatni egy igazi, klasszikus parasztház födémmegoldásához. A legtöbb esetben a legnagyobb hungarocell gerenda jól mutat, de ha már 4-5 darab van egymás mellett, akkor nagyon mű hatású. 3 méter feletti hosszban pedig a toldás is „kiveri” az ember szemét, főleg ha egy oldalon toldják meg mindet.

Továbbá, ha a toldalék nagyobb és annak a maradéka nem jó sehová, akkor elég sok pénzt dobunk ki az ablakon. Nem beszélve a környezeti terhelésről, hiszen a hungarocellt nem szabad a kukába dobni.

Mi ezért is javasoljuk a inkább a fa megoldásokat, hiszen abból egyedi méretben tudunk gyártani. Nem lesz két egyforma darab, a színét is a megrendelő igényeihez igazítjuk és a hossza is pont akkor, mint amekkora a szoba hossza. Akár 12 méter hosszú gerendát is legyártunk, ha szükséges.

Árban is persze meg kell versenyeztetni a hungarocellt és a fát, de mivel igazodunk a műanyag árához, ezért szinte ugyan annyiért vásárolhatsz rusztikus fa gerendát, mint hungarocell dekor gerendát.

Ajánlatkéréseddel kapcsolatban írj a butorkovacs@butorkovacs.hu címre vagy keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben
AsztalokFa bútorokInspirációk

Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk – asztalaink felületének megmunkálása

Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk - asztalaink felületének megmunkálása

rusztikus bontott gerendás étkezőasztal
AsztalokFa bútorokInspirációk

Rusztikus étkezőasztal inspirációk – bontott gerendából készültek

Rusztikus étkezőasztal inspirációk - bontott gerendából készültek

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles