Fa gerendákFelújításInspirációk

Veranda és a gerenda házak magazin megjelenés

rusztikus mennyezet gerenda, díszgerenda a HolzArttől
rusztikus mennyezet gerenda, díszgerenda a HolzArttől

Több, mint 25 éve dolgozunk az asztalos iparban apukámmal és az öcsémmel. Ez idő alatt nagyon sok különleges bútort például rozsdás vasból, hajlított gerendás pergolát és bontott gerendás asztalt készítettünk.
Azonban mind közül az egyik legkreatívabb termékünk a rusztikus, bontott hatású állgerendánk, melyet egyedi méretben, színben és struktúrában gyártunk.


Gyakorlatilag bármilyen áthidalót, régi vagy éppen új gerendát, szelemen gerendát be tudunk vele burkolni. Továbbá egy sima mennyezetre is felhelyezhető. Az antikolt felületnek köszönhetően, olyan hatást kelt, mintha egy régi, antik vagy bontott felületű gerenda lenne az eredeti mivoltában a mennyezeten.
Elsősorban magán emberek otthonaiba, éttermeknek és pincészeteknek készítettünk eddig a megbeszélt igények szerint. Az enteriőr látványtervéhez igazodva vagy a megrendelő egyedi elképzelései alapján, 2 minta elkészítése után ki is alakult a végleges szín és felületi struktúra.
Ilyen rusztikus hatású gerendát, valamint falburkolatot készítettünk a BELWARD pincészetnek és Solymárra is egy magán ház mennyezetére.


A két megbízás közül talán a BELWARD pincészetnek készített 12 méter hosszú 40×40 centiméteres gerenda volt egy picivel nagyobb kihívás. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy egyben vagy darabokban gyártsuk le és ott a helyszínen szereljük össze a mennyezeten. Az egyben legyártani és ott emelő segítségével felhúzni verzió elég necces volt, mivel ott nincs hibázási lehetőség.
Végül a „könnyebbik” verziót választottuk, miszerint darabokban került fel a gerenda és a mennyezeten dolgoztuk össze a felületeket. Szeretjük a kihívásokat, de azt tartottuk az egyszerűbb és könnyebb megoldásnak.

Solymáron is meg kellett küzdeni azért néhány kihívással, mivel a mennyezetben fűtés volt. Ennek köszönhetően a vagy a födém kiöntése előtt helyezzük el a párnafák rögzítéséhez használt csavarokat vagy egy erős és rugalmas ragasztót használunk a rögzítéshez.
Sajnos az előre elhelyezett csavarok megoldáshoz nagyon pontos tervek kellenek és ritkán sikerült 100 %-ra. Ezért inkább a ragasztós verziót használtuk. Persze ennek is megvannak a kellemetlenségei, miszerint vissza kell kaparni a glettet és esetenként a vakolást is tégláig vagy betonig. Így ragasztható fel jól a párnafa a mennyezetre.

Mind a két munkát nagyon szerettük, hiszen bennük volt egy nagy adag kihívás, amivel egy igazán egyedi és látványos enteriőr egy kicsi szeletét alkothattuk meg.


Köszönjük szépen mindkét megrendelőnek.


Rusztikus gerendával kapcsolatban keressetek minket, ha nektek is lenne egy hasonló enteriőr, aminek a mennyezet részét ilyenre képzelted el. Kérjetek ajánlatot a butorkovacs@butorkovacs.hu címre írott levélben.

Szívesen legyártjuk neked az elképzeléseidnek megfelelő színben és méretben.Rusztikus, Provence vagy akár Shabby Chic kivitelben is.

  Related Articles

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

  Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

  Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben
  AsztalokFa bútorokInspirációk

  Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk – asztalaink felületének megmunkálása

  Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk - asztalaink felületének megmunkálása

  rusztikus bontott gerendás étkezőasztal
  AsztalokFa bútorokInspirációk

  Rusztikus étkezőasztal inspirációk – bontott gerendából készültek

  Rusztikus étkezőasztal inspirációk - bontott gerendából készültek

  Receive the latest news

  Subscribe To Our Weekly Newsletter

  Get notified about new articles