Fa gerendákFelújításInspirációk

Veranda és a gerenda házak magazin megjelenés

rusztikus mennyezet gerenda, díszgerenda a HolzArttől
rusztikus mennyezet gerenda, díszgerenda a HolzArttől

Több, mint 25 éve dolgozunk az asztalos iparban apukámmal és az öcsémmel. Ez idő alatt nagyon sok különleges bútort például rozsdás vasból, hajlított gerendás pergolát és bontott gerendás asztalt készítettünk.
Azonban mind közül az egyik legkreatívabb termékünk a rusztikus, bontott hatású állgerendánk, melyet egyedi méretben, színben és struktúrában gyártunk.


Gyakorlatilag bármilyen áthidalót, régi vagy éppen új gerendát, szelemen gerendát be tudunk vele burkolni. Továbbá egy sima mennyezetre is felhelyezhető. Az antikolt felületnek köszönhetően, olyan hatást kelt, mintha egy régi, antik vagy bontott felületű gerenda lenne az eredeti mivoltában a mennyezeten.
Elsősorban magán emberek otthonaiba, éttermeknek és pincészeteknek készítettünk eddig a megbeszélt igények szerint. Az enteriőr látványtervéhez igazodva vagy a megrendelő egyedi elképzelései alapján, 2 minta elkészítése után ki is alakult a végleges szín és felületi struktúra.
Ilyen rusztikus hatású gerendát, valamint falburkolatot készítettünk a BELWARD pincészetnek és Solymárra is egy magán ház mennyezetére.


A két megbízás közül talán a BELWARD pincészetnek készített 12 méter hosszú 40×40 centiméteres gerenda volt egy picivel nagyobb kihívás. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy egyben vagy darabokban gyártsuk le és ott a helyszínen szereljük össze a mennyezeten. Az egyben legyártani és ott emelő segítségével felhúzni verzió elég necces volt, mivel ott nincs hibázási lehetőség.
Végül a „könnyebbik” verziót választottuk, miszerint darabokban került fel a gerenda és a mennyezeten dolgoztuk össze a felületeket. Szeretjük a kihívásokat, de azt tartottuk az egyszerűbb és könnyebb megoldásnak.

Solymáron is meg kellett küzdeni azért néhány kihívással, mivel a mennyezetben fűtés volt. Ennek köszönhetően a vagy a födém kiöntése előtt helyezzük el a párnafák rögzítéséhez használt csavarokat vagy egy erős és rugalmas ragasztót használunk a rögzítéshez.
Sajnos az előre elhelyezett csavarok megoldáshoz nagyon pontos tervek kellenek és ritkán sikerült 100 %-ra. Ezért inkább a ragasztós verziót használtuk. Persze ennek is megvannak a kellemetlenségei, miszerint vissza kell kaparni a glettet és esetenként a vakolást is tégláig vagy betonig. Így ragasztható fel jól a párnafa a mennyezetre.

Mind a két munkát nagyon szerettük, hiszen bennük volt egy nagy adag kihívás, amivel egy igazán egyedi és látványos enteriőr egy kicsi szeletét alkothattuk meg.


Köszönjük szépen mindkét megrendelőnek.


Rusztikus gerendával kapcsolatban keressetek minket, ha nektek is lenne egy hasonló enteriőr, aminek a mennyezet részét ilyenre képzelted el. Kérjetek ajánlatot a butorkovacs@butorkovacs.hu címre írott levélben.

Szívesen legyártjuk neked az elképzeléseidnek megfelelő színben és méretben.Rusztikus, Provence vagy akár Shabby Chic kivitelben is.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa gerendákInspirációk

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?