Fa gerendákInspirációk

Nem elég csak összefűrészelni, lepácolni és 2 soron, vastagon lekenni

rusztikus bontott hatású barna színű födémgerenda
rusztikus bontott hatású barna színű födémgerenda

Rusztikus gerenda! Nem elég csak összefűrészelni, lepácolni és 2 soron, vastagon lekenni.

A rusztikus stílus sokak számára egy elég egyszerűnek gondolt megoldás, hiszen a kopott, fűrészelt felület, egy réteg pác, aztán két sor bio lakk (hozzáteszem bio festék nem is létezik) bőven elég egy autentikus gerenda megalkotására.
A bútorok felületét sem elég csak megkoptatni, majd simán lefesteni! Az idő sem csak szimplán lekoptatta a felületeket, hanem bizonyos helyeket különböző struktúrák alakultak ki, akár egy 100 éves komódon is. A szögek helye, az esetleges sérülések, a használatból eredő karcok, kopások mind-mind adják egy ilyen jellegű bútor látványát.

Ezt a fajta, „igazi régi bútor” megjelenést nagyon nehéz, szinte lehetetlen mesterségesen utánozni. Leginkább csak törekedni lehet rá és közel olyan részletesen kidolgozni az adott felületet, mint egy bontott gerendákból készített vagy éppen egy a nagymamától örökölt régi kredenc felületét.

Nagyon sokféle felületet készítettünk már a rusztikustól a Shabby chic-ig, így már nem csak egy szimpla pácolás után finiseljük a felületet. Több színt és teljesen más, egy általunk kifejlesztett lakkfelületet használunk gerendáinkra vagy az általunk készített rusztikus, esetleg Provence megjelenésű bútordarabra.
A festés mellett még a felület kidolgozása is egy nagyon összetett feladat. A rusztikus egy egyszerűbbnek tűnő, kifinomultabb struktúra, míg a Shabby chic már egy nagyon kopott, mélyebb felületi elemeket felvonultató megoldás.

Ezt a két eljárást párosítva alakul ki egy igazi rusztikus, Provence vagy éppen egy shabby chic felület, amely már hihető, autentikus és látványos, mint egy eredeti bontott anyag.
Mi a BútorKovácsnál, közel 9 éve törekszünk arra, hogy a legkidogozottabbá tegyük termékeink felületét, ezért minden antikolási technikát, kivéve az összeégetést bevetünk. Nagy gondossággal készítjük rusztikus gerendáinkat, fából készült falburkolatainkat és, hogy a padló se maradjon ki, 2023-tól már industrial svédpadlót és rusztikus parkettát is gyártunk.

Fontos még megemlíteni, hogy antikolt, rusztikus, termékeink száraz, feszültségmentes lucfenyőből készülnek és a felület kidolgozásához illően választjuk az osztályozott alapanyagot.
Hol keress minket?

Idén, 2023-tól már az ART MIRROR Stúdióban is megtalálhatjátok gerendáinkat és parkettáinkat. Keressétek Kerti Zsoltot, aki a komplett otthonod is megtervezi, a padlótól a gerendáig. Közé választhatsz gyönyörűen kidolgozott, angol stílusú, festett konyhabútort is. 

Amennyiben közelebb vagy Bajához, akkor szívesen látunk műhelyünkben vagy kereshetsz minket telefonon pár gyors infó kapcsán a +36 30 504 9261-es telefonszámon. Ajánlatkérésedet pedig a butorkovacs@butorkovacs.hu címre várjuk.

Related Articles

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?