Fa gerendákInspirációk

Miért válaszd a HolzArt, rusztikus fa gerendáit

RUSZTIKUS, BONTOTT FÖDÉMGERENDÁK
RUSZTIKUS, BONTOTT FÖDÉMGERENDÁK

Sok érvünk lenne, de az egyik legfontosabb, hogy 100 %-ban tömör fából készül és a felületkezelése is teljesen oldószermentes.

2013 óta gyártunk rusztikus gerendákat, de egyre inkább fontos tudni róla, hogy fából készül. Miért is pontosan? Végtelenül egyszerű a válasz. A fa termékek előállítása és azok újrahasznosíthatósága a lehető legkevésbé terheli a környezetet.

Pontosan nem tudjuk, hogy mikortól kaphatóak a poliuretán állgerendák, de az biztos, hogy mi már közel 10 éve gyártjuk a fa megoldást és soha semmi gond nem volt velük. Megjelenésében is kimagaslik, a műanyaghoz képest, hiszen nincs két egyforma darab, míg a polinál, ha jól láttuk, mind egyforma. Persze lehet vele trükközni, hogy egyiket erre, másikat arra, viszont 5-6 darab esetén már nagyon monoton látványt nyújt.

 

  • A következő érvünk, hogy egyedi méretben gyártjuk és vastagságban, szélességben, valamint bármekkora hosszban rendelhető. A legnagyobb méret, ami eddig elkészült és a helyre is felhelyeztük az 12 méter hosszú volt.

 

  • Egyedi színekben rendlehető, míg a hungarocell állgerenda, csak 2 vagy 3 színben kapható. A HolzArt, fa gerendáit a Milesi cég festékeivel felületkezeljük, így gyakorlatilag szinte végtelen számú árnyalatot tudunk kikeverni. Több féle festési módszert használunk, melyekhez minden esetben oldószermentes pácot, lakkot és egyéb anyagot használunk.

 

  • Hová szerelhető fel rusztikus állgerendánk? Gyakorlatilag minden falfelületre, ahová párnafát tudunk ragasztani vagy csavarozni. A legegyszerűbb kivitelezési mód egy sima mennyezetre, ahová párnafát csavarozunk, majd hozzálőjük a gerendát. A második fokozat, amikor a födémben fűtés van. Ilyenkor utólag egy speciális ragasztót használunk, amivel felragasztjuk a párnafát.

 

  • A legtöbb esetbe azonban egy régi szelemen gerendát kell eltakarni, ami a ház tetőszerkezetéből látszódik. Ilyenkor a meglévő gerenda külméretére gyártunk, egy belméretben megegyezőt, melyet szintén fellövünk a gerendára.

  • Gyakorlatilag mindenhová felrakható, ha tudjuk a pontos méreteket és vannak rögzítési pontok, melyek stabilak és csavarral vagy a speciális ragasztónkkal rögzítettük.


Amennyiben meggyőztünk, hogy inkább fából készült rusztikus gerendáinkat válaszd, akkor hívj minket telefonon vagy kérj ajánlatot e-mailben a butorkovacs@butorkovacs.hu címre írott leveledben. Webáruházunkban is találsz néhány állgerenda mintát, melyekről ajánlatot is kérhetsz.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
  FalburkolatFelújításInspirációk

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

  Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
  Fa gerendákInspirációk

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

  Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?