FalburkolatInspirációk

Miért válaszd a HolzArt, rusztikus fa falburkolatait

Rusztikus falburkolatot mindenkinek
Rusztikus falburkolatot mindenkinek

A fából készült falburkolat egészen a régi parasztházakig vezethető vissza, ahol legtöbbször a mennyezetet szigetelték az úgynevezett parasztfödémmel. Tökéletes megoldás volt, hiszen a fa egy nagyon jó szigetelő anyag és segíti az enteriőr, pára-háztartását kordában tartani.

Sokak úgy gondolják, hogy a elsősorban a designt szem előtt tartva választják ki a falburkolatot. Sajnos ez egy másodlagos dolog, ha egy kicsit belegondolunk abba, hogy a falakat nem szabad akármilyen anyaggal burkolni.
Pár éve jelentek meg a különböző műanyag falborítások, melyek hellyel-közzel visszaadják a rusztikus fa burkolat hatását. Viszont ezek a megoldások nem feltétlenül tartósak és a falak pára áteresztési képességét is lekorlátozzák. Ennek következtében nem tud a fal lélegezni és a pára lecsapódik a műanyag burkolóelemek látszó részein. Rosszabbik esetbe a fal felőli részen, ha van egy kis légrés, ami majd szépen be is penészedik. Arról nem is beszélve, hogy a fal nem tud felmelegedni és ennek következtében az otthonod hő-háztartása is gyengül.
Tehát nem minden a rusztikus megjelenés, fontos az anyaghasználat is.

Nálunk összhangban van az alapanyag és a megjelenés is, mivel a HolzArt, rusztikus, Shabby Chic vagy Provence falburkolatai 100 %-ban tömör fából készülnek.

A megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen már majdnem 15 éve kísérletezünk a rusztikus megjelenésű fa burkolatok gyártásával. Sajnos a bontott anyagok használata véges és nem is mindig kivitelezhető, pedig ez a legkörnyezetkímélőbb megoldás. Ezért is fejlesztettünk saját antikolási eljárást, mellyel már könnyedén elő tudunk állítani akár 150-200 négyzetméter, rusztikus falburkolatot, tetszőleges színben.
Több féle színben is van a webáruházunkban, melyeket elsősorban inspirációnak készítettünk, de persze, ha valamelyik megtetszik, akkor szívesen gyártunk belőle.
Inspirálódj bátran blog cikkeinkből is, hogy a lehető legszebb és az otthonodba illő, rusztikus falburkolatot „alkossuk” meg neked. Nálunk biztosan megtalálod a design és a műszaki jellemzők tökéletes összhangját. Válasz minden esetben fából készült falburkolatot, hogy egy tartós megoldás ékesítse szobád falát.

Keress minket telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy a butorkovacs@butorkovacs.hu e-mail címre írott leveledben.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

  Related Articles

  Fehérvár 2 rusztikus tölgyfából készült fürdőszobabútor
  Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

  Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

  Egyedi tölgyfa fürdőszobabútorok csopakra – kreatív megoldások minimalista stílushoz

  Fehérvár 1 rusztikus, festett szürke fürdőszobabútor a gyártótól
  Fa bútorokFürdőszobabútorInspirációk

  Fehérvár 1 – Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

  Fehérvár 1 - Az esztergált lábas rusztikus fürdőszobabútor

  Az Eco Serenity Cabin: kompakt faház a kényelem és fenntarthatóság egyszerre az ArchiVízió Építész irodától
  InspirációkTiny House

  Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez

  Egyre közelebb az első Tiny House nyaralónk elkészítéséhez