AsztalokFa bútorokInspirációk

Rusztikus fa étkezőasztal inspirációk – asztalaink felületének megmunkálása

Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben
Rusztikus, fa étkezőasztal, modern környezetben

Sokak számár a rusztikus stílusú étkezőasztalok nem feltétlen szimpatikusak. Ennek több oka is lehet, hiszen a rusztikus felület nem biztos, hogy könnyen takarítható. Szerencsére ez nem igaz, mivel az általunk gyártott, antikolt felületek minden esetben simák és akár egy nedves ronggyal le lehet törölni.
Az utóbbi állításunkat egy speciális teszttel szoktuk ellenőrizni miszerint, hogy a felületkezelés közben az első olajréteg csiszolása után egy bolyhos ronggyal töröljük le a port. Ahol elakad a törlő, máris csiszoljuk az akadós részt.
Ennek az igazán egyszerű megoldásnak köszönhetően tényleg simák étkezőasztalaink felülete, így nem kell megretteni a háziasszonyoknak, hogy hogyan is takarítsák le.

ERBERA SHABBY CHIC, világos, rusztikus fa falburkolat a holzarttól

 

ERBERA SHABBY CHIC, világos, rusztikus fa falburkolat a holzarttól

Milyen felületeket készítünk rusztikus étkezőasztalainknak?

A rusztikus

A legtöbb esetben a sima rusztikus felületeket alkotunk, melyek egyszerűbb fűrésznyomokat tartalmaz. Ilyen felületi struktúrával készítjük legtöbb rusztikus gerendáinkat és a fából készült falburkolatokat.
Leginkább egy letisztultabb enteriőrbe ajánljuk, de bármelyik stílusirányzat bútorai között megállja a helyét, ha a színét beállítottuk. A „sima” rusztikus felületünk igazából egy kiinduló alap azoknak, akik szeretnék egyedivé varázsolni otthonukat és tovább gondolják ezt az egyszerűbb, de még is látványos antikolt felületet.

A provence

A következő lehetőség, melyekkel egy rusztikus étkezőasztal készülhet a Provence stílus. A Provence felületeinkben a legtöbb esetben a fehér dominál és egy viszonylag egyszerűbb felületi struktúrával vérteztük fel. Fűrésznyomok és igény esetén más jellegű rusztikálást használunk. Készítettünk már olyan Provence falburkolatot, ahol apróbb szögnyomok is megjelentek.
A Provence stílusú rusztikus étkezőasztalainkat leginkább egy skandináv jellegűre bútorozott enteriőrbe ajánljuk. Tökéletes választás lehet még, akár egy minimalista környezetbe is, amennyiben az étkezőasztalé a főszerep.

A Shabby Chic

A harmadik típusú rusztikus felületünk a Shabby Chic. Imádjuk! Ez az egyik kedvencünk, hiszen ide minden kreativitásunkra szükség van. Nem elég csak a hétköznapi fűrésznyom és az apróbb szögek. Ide jól átgondolt és megterezett strukturálás kell, hiszen egy Shabby Chic stílusú asztal már szinte elmeséli a történetét.
Rendkívül nehéz egy tökéletes Shabby Chic felületet megalkotni és cserébe pedig nagyon könnyű elrontani. A legtöbb esetben a kevesebb néha több alapon szoktuk készíteni és nem az a koncepció, hogy alaposan összefűrészeljük és ennyi.
Évek során rengeteg Shabby Chic felületet készítettünk, így tökéletesen a megrendelő igényeire tudjuk szabni az étkezőasztal vagy éppen a falburkolat elemeit.

Amennyiben szeretnél egy rusztikus vagy éppen egy Shabby Chic stílusú, fából készült étkezőasztalt, akkor hívj a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy írj emailt a butorkovacs@butorkovacs.hu címre.

Related Articles

rusztikus, festet, provence ágykeret
Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

Álmai Ágykerete: Egyedi, Festett, Rusztikus Stílusú, Antikolt Ágykeret

Egyik kedves ügyfelünk nemrégiben küldött nekünk egy képet, hogy készítsük el neki...