Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Vidéki rusztikus konyhabútor – szigorúan csak fából

vidéki stílusú konyhabútor fából
vidéki stílusú konyhabútor fából

Az egyik legotthonosabb megjelenésű konyhabútor a vidéki stílusú, amely minden esetben fából készül. Legalábbis a frontja mindenképpen. Nálunk a BútorKovácsnál a rusztikus stílusirányzatú bútorok, konyhabútorok mind-mind fából készülnek.

Miért készítjük a vidéki stílusú konyhabútorokat kizárólag tömör fából?

Egyetlen oka csupán csak annyi, hogy az antikolt bútorok felületi struktúráját kézzel készítjük, hogy minden millimétere tökéletesen kidolgozott legyen. Nem lehetnek benne homogén és ismétlődő textúrák, amit csak egy kézzel készített felület tud. Nem lehet minden konyha fronteleme egyforma vagy közel egyforma.
Hogyan is alakul ki egy vidéki stílusú konyhabútor felülete


Első körben a korpusz tervezését készítjük elő a helyszín adottságainak megbeszélésével. Azután jönnek az egyedi igények, a konyha gépek és az ergonómia. Fontos, hogy minden szempontból tökéletes konyhabútort tervezzünk, mivel akár az élete végégi használhatja a megrendelő.

A konyha korpuszának véglegesítése után a front

A konyhabútor korpuszának tervezése után jöhet is a front, ami felteszi az „Í”-re a pontot. A kényelemi és az ergonómiai szempontok szerint tervezett konyha korpusz egy életen át kiszolgálja a tulajdonosát. Erre épül tökéletes összhangban a konyha frontja, melyet szintén a helyszín adottságai és az enteriőr színe, struktúrája és a stílusa határoz meg.
Első nekifutásra rendszerezzük az inspirációs képeket és szedjük össze, hogy melyikből mi tetszik. Természetesen nekünk a HolzArtnak is van egy csomó ötlete, melyet egy adott enteriőr alakíthat és ez alapján igazítjuk a felületet és a színt.
Annyi biztos, hogy a fa minden szempontból egy egyedi és természetes megoldás, melynek segítségével egy tökéletes vidéki stílusú konyhabútor készíthető.


Az inspirációs fotókon az első fontos szempont, amit meg kell beszélni az ajtók felépítése. Díszléces vagy csak egy szimpla klasszikus vidéki stílusú dizájn? Esetleg használjunk rozsdás szegecset vagy egyedi készítésű vas pántokat? A szín natúr vagy egy öregített megoldás? Keressünk bontott fa anyagot és azt olajozva készüljön a konyha frontja? Esetleg a HolzArt kreatív rusztikus, vidéki stílusú felületeivel készüljön a vidéki megjelenésű konyhabútor.
Nem könnyű eldönteni tehát, hogy a leghangsúlyosabb rész az ajtólap milyen szerkezeti megoldással készüljön. Viszont a vidéki stílusú konyha az ajtó megoldásoktól az ami. Ezek után jöhetnek a pillérek a lábazat és a fogantyúk kiválasztása, kialakítása.

Rusztikus fa konyhapultban gondolkodsz?

Végül pedig a konyhapult tervezése következik, melyet fából vagy akár betonból is készíthetünk. Lényeg, hogy rusztikus, vidéki stílusú legyen. A szín sem egy utolsó szempont, hiszen a konyha frontjától eltérő kell, hogy legyen. Mondjuk egy natúr hatású konyhafront és egy szürke beton konyhapult pazar látvány lehet.
Ezen szempontok alapján biztosan nehéz feladat lesz egy vidéki stílusú konyhabútort megtervezni és legyártani. Viszont mi szeretjük a rusztikus stílust és a kreatív megoldásokat. Keress minket a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy kérj ajánlatot a butorkovacs@butorkovacs,hu írot leveledben.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

    Related Articles

    rusztikus, festet, provence ágykeret
    Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

    Álmai Ágykerete: Egyedi, Festett, Rusztikus Stílusú, Antikolt Ágykeret

    Egyik kedves ügyfelünk nemrégiben küldött nekünk egy képet, hogy készítsük el neki...