Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben
Rusztikus Shabby Chic konyhabútor és tálalószekrény törtfehér színben

Látványos, kreatív, otthonos és a nagymamáink konyháját idézi. Ilyen egy rusztikus stílusú Shabby Chic konyhabútor, amely tömör fából készült.
Számos ilyen jellegű konyhabútort találunk már különböző inspirációs oldalakon, de sajnos egyikhez sincsen gyártó vagy elérhetőség ahhoz, aki le is tudja gyártani. Mivel a Shabby Chic stílus egy igen nehéz és egyben kreatív irányzat, nagyon nehéz dolga van egy asztalos cégnek. Bontott anyagokból valamivel egyszerűbb legyártani egy konyhát, illetve hozzá passzoló tálalószekrényt. A rusztikus bútorokat gyártó cégek nagy része könnyedén legyárt egy Shabby Chis stílusú bútort, de azok közül is akadnak olyanok, akik nem biztos, hogy a megfelelő anyagokat használják. Ilyen jellegű bútorokat, csak tömör fából lehet készíteni. Bútorlapból, dekoritos lemezekből biztosan nem lesz hihető és egyedi.

Milyen egy igazi Shabby Chic stílusú rusztikus konyha?

A képen látható rusztikus konyhabútor is egy látványos, az otthon melegét idéző bútor. Egy klasszikus Shabby Chic darab, amely tömör fenyő fa vázra készült és a kopottas fehér szín egy kis Provence hangulatot is belecsempész az enteriőrbe.
Szinte minden esetben a felső rész vitrines, így ennek köszönhetően a korpusz is bontott fenyőből készült, hogy még véletlenül se üssön el a rusztikus fronttól.
A felépítését tekintve egy letisztultabb darab, ahol nem vitték túlzásba a díszítő elemeket, de azért látszik, hogy nem egy angol stílusú konyhabútor. A maga egyszerűségével és a Shabby Chic stílusú felületeivel hódítja meg az ezt a stílust kedvelők szívét.
A polcok elején látható csipke is hagyományos megoldás, amivel a vitrines részt díszítették anno az asszonyok saját kézműves megoldásaikkal. A mai napig készítenek ilyen jellegű csipke terítőket, így oldották meg ennél a shabby chic konyhabútornál is, mivel ez nem egy antik darab.
Gyakorlatilag szinte minden alkatrészét le tudjuk ma már gyártani egy rusztikus konyhabútornak, ami szinte megegyezik egy bontott vagy antik régi darabbal
A konyha többi építő eleme is egy csoda. Az ajtók a felső, enyhén díszített párkány, valamint a látszó rozsdásított, kopottas zsanérpátok is, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy az adott stílusú megjelenést erősítsék.

A konyha alsó elemei egy kis Provence hangulattal készültek

A következő fontos rész a konyha vagy nevezzük tálalószekrény alsó elemei, melyek szintén tömör fából készülnek és egy speciális festési technikával lesz rusztikus felületű, struktúrájú.
Szintén egy hagyományos megoldással készült a front, ahol a keretezett, felvastagított korpusz közé kerültek be a fiókok és az ajtók. A legtöbb rusztikus stílusú bútor, mint ez is így készül. Viszont ennél a festéssel adják meg neki a hamisíthatatlan Shabby Chic stílust. Kevesebb koptatással, kicsivel díszesebb ajtók már inkább az angol stílusra hajaznának, de itt a gyártó tudta, hogy mit szeretne. Egy igazi Shabby Chic stílusú konyhabútor alsó elemeit megalkotni.
Az alsó szekrények is látszó zsanérokat kaptak, melyek feketék és rozsdásak is, hogy egy antik darabra hajazzon. Persze lehet még pántokból is bontottat találni, de nem egyszerű, hiszen a legtöbb esetben a kukában végzik sajnos.
Egy ilyen jellegű rusztikus bútort nagyon kacifántos megalkotni, de nem lehetettlen. Sok-sok kreativitással és a bontott anyagok ismeretével egy asztalos cég biztosan megoldja.

Ilyen stílusú konyhabútorokhoz kiegészítő termékként ajánljuk rusztikus dísz vagy födémegerendáinkat, melyek egyedi méretben és színben készülnek, akár Shabby Chic felülettel és festéssel.

Küldjön nekünk inspirációs fotókat, hogy pontosan milyen jelleg konyhabútort szeretne és mi állunk rendelkezésére. Egy nagyságrendi árajánlat után el is kezdhetjük az egyeztetést, helyszíni felmérést és a fotó alapján adoptálni a konyhát a helyszín adottságaihoz.
Keressen minket telefonon a +36 30 504 926-es telefonszámon vagy küldjön e-mailt a butokovacs@butorkovacs.hu címre.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

    Related Articles

    rusztikus, festet, provence ágykeret
    Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

    Álmai Ágykerete: Egyedi, Festett, Rusztikus Stílusú, Antikolt Ágykeret

    Egyik kedves ügyfelünk nemrégiben küldött nekünk egy képet, hogy készítsük el neki...