Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus konyhabútor – Ipari stílusú front tervezése

Rusztikus konyhabútor - Ipari stílusú front tervezése
Rusztikus konyhabútor - Ipari stílusú front tervezése

Utolsó rusztikus konyhabútor stílussokkal kapcsolatos cikkünk az ipari azaz industrial megjelenésű. Hasonlóan kreatív és sok éves rusztikus bútorgyártással kapcsolatos tudást igényel, ha tényleg egy igazi és látványos ipari stílusú konyhabútort szeretnél.

Rusztikus konyhabútorból miért pont az industrial?

A Shabby Chic stílusú után ez a második kedvencünk, mivel ez is ugyan olyan kreatív megoldásokat tartalmaz Shabby. Továbbá használható benne fém és egyéb olyan anyag, amit egy régi gyárépület berendezésénél használtak és ha még rozsdás is, akkor a legjobb.
Egy igazán különleges stílus, hiszen nem elég csak egy asztalos, egy industrial konyha legyártásához. A lakatosnak is nagy szerepe van, hiszen az egyedi fém alkatrészeket, díszeket ő készíti. Persze ezeknek a felületi kidolgozását is velünk egyeztetve végzi.
Hogyan tervezzük meg egy rusztikus, industrial azaz ipari stílusú konyhabútor frontját?
Először, mint minden konyha tervezésénél a korpuszt és ez által a konyha elrendezését, ergonómiáját tervezzük meg. Ezután jöhet csak a front, mivel ez a korpuszra épül.
A hely adottságai határozzák meg az egyes szekrények méretét és helyét, mivel a víz kiállások miatt például a mosogató és a mosogatógép elhelyezkedése adott. Ezután jöhetnek a különböző tároló elemek, kamra szekrények, illetve a sütő és a hűtőszekrény helyének a meghatározása.
Miután ezeknek a helyét alaposan átgondoltuk, majd lefixáltuk, jöhet a front elemeinek a tervezése.

Az inspirációs fotókat vagy inkább a saját kreativitásunkat használjuk?

Mindkettőre szükség van, mivel nincs két egyforma hely és környezet. Nincsen két egyforma enteriőr, ezért célszerű az inspirációs fotókból is szemezgetni, valamint a saját kis ötleteinket is elültetni a konyha frontjában.
Érdemes nagy hangsúlyt fektetni az anyaghasználat egyensúlyának fenntartására, ami annyit jelent, hogy legalább 70 %-ban fa maximum 30 %-ban vas alapanyagok használata.
Ezek után jöhetnek az ajtók, díszlécek és az industrial stílusú struktúra kialakítása. Szerencsére nincsen nagyon megkötve a kezünk, hiszen egy industrial, rusztikus konyha stílusirányzata nem korlátozza a gyártót.
Ennek köszönhetően mindent megteszünk azért, hogy minél kopottabb és hangulatosabb legyen. Kicsit díszesebb, hogy egy kis eklektikát is belecsempésszünk vagy csak egy szimpla deszka lap.

Keress minket bizalommal, ha egy igazán látványos ipari stílusú, rusztikus konyhabútort szeretnél. Írj nekünk a butorkovacs@butorkovacs.hu címre vagy hívj telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon.

Related Articles

rusztikus, festet, provence ágykeret
Fa bútorokInspirációkrusztikus fa ágyak

Álmai Ágykerete: Egyedi, Festett, Rusztikus Stílusú, Antikolt Ágykeret

Egyik kedves ügyfelünk nemrégiben küldött nekünk egy képet, hogy készítsük el neki...