Fa bútorokFelújításInspirációkrusztikus konyhabútor

Rusztikus konyhabútor – Shabby Chic stílusú front tervezése

rusztikus egyedi konyhabútor
rusztikus egyedi konyhabútor

A rusztikus konyhabútorok egyik nagy etalonja nálunk a Shabby Chic stílusú. Szeretjük, imádjuk az ilyen jellegű bútorokat, amik tükrözik a gyártó kreativitását és hozzáértését.

Miért a Shabby Chic stílusú konyhabútor a kedvencünk?

Mint ahogyan már az előzőekben leírtuk, hogy ez az egyik legkreatívabb irányzat a bútorgyártásban. Nem elég csak elmenni a tüzépre vagy a lapszabászatban kiválasztani két féle bútorlapot.
Ettől sokkal több egy Shabby Chic konyhabútor. Az pedig, hogy bútorlapból? Lehetetlen, hiszen ilyen jellegű dekoritlap nem is létezik vagy csak azt mondják. Viszont egy igazi hozzáértő biztosan nem készíttet ilyen stílusú konyhát bútorlapból.

Shabby Chic stílusú konyhabútor csakis fából!

Pontosabban a konyhabútor frontja tömör fából. A korpuszt, ami nem látszik az ár és a praktikum figyelembe vételével készíttessük bútorlapból. A front és a többi látszó elem, kizárólag bontott esetleg újrahasznosított, végül pedig nem utolsó sorban lágy vagy kemény lombos fafajokból is készülhet.
Természetesen semmi sem szentírás, de az biztos, hogy a több, mint 25 év tapasztalat azt mutatja, hogy Shabby Chic megjelenésű konyhabútort rusztikus fa anyagokból lehet készíteni. Ehhez pedig válogatni kell azokat, majd a megtervezett konyhafront alapján az összeválogatott anyagoknak megtalálni a pontos helyét. Ez lenne az egyik legnehezebb feladat, hiszen itt az asztalos csak a képzeletére hagyatkozhat. El kell tudja képzelni, hogy az egyes alkatrészek, hol lesznek és milyen módon csatlakoznak a másikhoz. Melyik fele látszódjon vagy a hibás részek szerkezete elég ahhoz, hogy stabil maradjon a front szerkezete.

Ezen két fő tényező alapján kezdünk neki egy Shabby Chic konyhabútor gyártáshoz.

Pontosan hogyan is néz ki egy Shabby Chic stílusú konyhabútor?

A korpusz anyagát már megbeszéltük, hogy a bútorlapos megoldás is tökéletes. A Front pedig, ha lehetséges a legantikoltabb, akár bontott faanyag is lehet. Előfordulhatnak benne szuvas részek, szögnyomok, esetleg a csapozáshoz használt faanyagok maradékai, illetve az egykori színek, melyek már nagyon is kopottak. Gyakorlatilag a felületi és a festési hibák, kopások, repedések adják a Shabby Chic stílusú konyhabútorok látványos elemeit.
Amennyiben szeretnél a szokásosnál kreatívabb megjelenésű rusztikus konyhabútor tulajdonosa lenni. Szeretnél egy igazán egyedi és látványos konyhát esetleg egy komplett étkező enteriőrt.

Keress meg minket ötleteiddel, inspirációs fotóiddal és mi a BútorKovács és a HolzArt legyártjuk neked megálmodott rusztikus konyhabútorod. Telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy kérj tőlünk ajánlatot a butorkovacs@butorkovacs.hu e-mail címre írott leveledben.

Szívesen segítünk, adunk pár ötletet akár egy közös helyszín bejáráson vagy inspirálódhatsz blog bejegyzéseikből is.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa gerendákInspirációk

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?

Fa vagy Hungarocell Álgerendák: Melyik a Jobb Választás?