AsztalokInspirációk

Rusztikus étkezőasztal inspirációk – tölgyfából készültek

RUSZTIKUS ÉTKEZŐASZTALOK
RUSZTIKUS ÉTKEZŐASZTALOK

Étkezőasztalaink és szinten minden más lelkiismeresebb gyártó tölgyfából készti asztalait. Nem csak azért, mert most éppen az a divatos és a legjobb eladható étkezőasztal. Pusztán abból a megfontolásból, hogy a tölgyfa étkezőasztal egy örökös darabja lehet az életednek, ha vigyázol rá.

Hogyan kell vigyázni egy tölgyfából készült rusztikus étkezőasztalra?

Olyan nagyon átlagos dolgokra nem kell gondolni, hiszen a mindennapos használatból eredő esetleges sérüléseket biztosan kibírja. Sőt, ha esetleg a tulajdonos is cipelte befelé mondjuk a 3 méter hosszú asztalt az étkezőbe (egyedül biztos nem ment volna) akkor rájött, hogy belerúgni biztosan nem érdemes. Egy lábujjtörés biztosan párosul a mérgünk mellé.
Szóval igény szerint rugdosni is lehet, de nem ajánlott, mivel egy hétköznapi átlagember, aki odafigyel a környezetére és tudatosan, fából készült étkezőasztalt vásárol, az nem tesz ilyet.
Így tehát maradnak a szennyeződések, mint például a bor és az egyéb folyadékok.
Sajnos a legtöbb fából készült étkezőasztal nem feltétlen bírj a bort, hiszen a felülete könnyedén beszívja és foltot hagy. Erre találták ki a különböző olajokat és lakkokat. Mi személy szerint egy rusztikus étkezőasztalra nem használunk lakkot. Sokkal inkább egy speciális olajat, ami egy védő bevonatot képez a fán és megvédi minden étkezéskör keletkező szennyeződéstől. Bírja még a kisebb karcokat és egyéb fizikai behatásokat is.
Továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy könnyedén felújítható. Egy kis csiszolás és már mehet is rá a következő réteg olaj.

Milyen színben rendelhető tölgyfából készült rusztikus étkezőasztal?

Szerencsére a tölgyfa magában is egy jó megjelenésű, natúr hatású fa faj, amit vétek fedő festékkel lefesteni. Kizárólag lakkot, olajat és egy antikolt hatású fedőlakkot használjatok.
Melyik asztalunk készülhet tölgyfából?
Gyakorlatilag mindegyik, hiszen a önmagában egy fafaj nem korlátozó tényező egy asztalgyártásban. Leginkább az alapanyag floderos rajzolata , az esetleges repedések.

Néhány tölgyfából készült, rusztikus étkezőasztalunk

A Bolzano az egyik legkedveltebb és egyben a legrobusztusabb tölgyfából készült rusztikus étkezőasztalunk, melyet egyedi méretben gyártunk. Elsősorban fix méretben, mivel a kihúzható verzióhoz a vasalat nagyon drága és nehezen beszerezhető. A Bolzano asztalunk 180×90-es mérettől felfelé rendelhető, hiszen a lábak vastagsága miatt egy rövidebb méretű már nem mutatna valami jól.

Tölgyfából készült 12 személyes gerenda asztal
Tölgyfából készült 12 személyes gerenda asztal


A népszerűségi listán a második a Soul, ami egy ipari stílusú, vas lábas étkezőasztal. Gyakorlatilag 3 fő elemből épül fel a bútor. A legfontosabb a vas lába, ami tartja a tetőt és a középső merevítéshez is használt masszív, tölgyfagerendát. Szintén natúr színben javasoljuk vagy esetleg ipari stílusban, rozsdás lábakkal és patinázott tölgyfa gerendával és asztallappal.

SOUL ipari, rusztikus stílusú étkezőasztal egyedi méretben
SOUL ipari, rusztikus stílusú étkezőasztal egyedi méretben


A harmadik helyen holtverseny alakult ki, hiszen a borozókba szánt étkezőasztalok, borozóasztalok is kedveltek, de ezeket leginkább éttermeknek készítjük. Ezek a típusok a Hamburg, Milánó és a Zürich, melyek látványra robusztus megjelenésű, strapabíró rusztikus étkezőasztalok. Bátran ajánljuk bárkinek, aki szeretne magának és a gyerekeinek is vásárolni, egyedi méretben és színben egy igazi tölgyfából készült étkezőasztalt.

BK-HAMBURG antikolt ipari stílusú bontott gerenda asztal
BK-HAMBURG antikolt ipari stílusú bontott gerenda asztal

Amennyiben szeretnétek rendelni tőlünk egy egyedi méretű, rusztikus étkezőasztalt, akkor keressetek telefonon a +36 30 504 9261-es telefonszámon vagy nézzetek körülétkezőasztal webáruházunkban és kérjetek ajánlatot bármelyik asztalra.

Related Articles

Térelválasztó Falak: Stílusos Megoldások Otthonra és Irodába
FalburkolatFelújításInspirációk

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Fedezd fel a Természet Közelségét Rusztikus Falburkolatainkkal!

Rusztikus, angol stílusú, festett konyhabútor inspiráció
Fa bútorokInspirációkrusztikus konyhabútor

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Egy klasszikus, rusztikus konyhabútor általában a következő elemekből áll

Rusztikus étkezőasztal Mádai Vivien ajánlásával
Asztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok

Tölgyfa és bontott gerendás étkezőasztalok